Η πρώτη σεζόν της νέας σειράς του Netflix «To The Lake» είναι διαθέσιμη και ήδη έχει καταφέρει να ανέβει στην Τρίτη θέση στο Ελληνικό top 10 των σειρών.

Το lordoftheseries.gr είδε τη ρωσική αυτή σειρά και μοιράζεται μαζί μας τις πρώτες εντυπώσεις.

Η ιστορία τοποθετείται στη Μόσχα και φαίνεται να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ καθώς στη πόλη ξεσπά ένας φονικός ιός και αρκετά μεταδοτικός, που μέσα σε πολύ λίγο χρόνο σκοτώνει όποιον έχει προσβληθεί. Χαρακτηριστικά του ιού είναι ο βήχας και η αλλαγή στο χρώμα των ματιών.

Οι τηλεθεατές παρακολουθούν τον Sergey όπου μένει με τη νέα του σχέση, Anna και τον γιο της Misha, που έχει κάποια διανοητικά προβλήματα. Όταν ξεσπά η πανδημία καταφέρνει και παίρνει μαζί του και την πρώην γυναίκα του με τον παιδί του.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν έχουν συμμετάσχει σε αρκετές ταινίες και σειρές και εκτός Ρωσίας.

Όλη η υπόθεση της σειράς επικεντρώνεται στην επιβίωση όλων αυτών, με κύριο στόχο τους να φτάσουν σε ένα μικρό νησί σε μία λίμνη που γνωρίζει ο πατέρας του Sergey, αρκετά απομακρυσμένο και ασφαλές καθώς εκεί είχε ήδη διαμορφώσει ένα παρατημένο πλοίο σε σπίτι. Οι δυσκολίες στον δρόμο τους όπως είναι φυσικό είναι πολλές.

Στα επεισόδια θα υπάρξουν φορές που οι πρωταγωνιστές θα απειληθούν από μολυσμένους, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν να επιβιώσουν από τον ιό.

Από τη μεριά της η κυβέρνηση δε διστάζει να σκοτώνει όποιον αντιστέκεται στην παρακολούθηση αλλά και όσους ήδη έχουν μολυνθεί.

Στη διαδρομή τους τους θα συναντήσουν έναν γιατρό που προσπαθεί να βρει φάρμακα από εγκαταλελειμμένες περιοχές και να βοηθήσει όσους μπορεί και ας μην έχει βρεθεί θεραπεία ακόμα. Βέβαια ο γιατρός εξομολογείται στους πρωταγωνιστές πως μάλλον έχει ανοσία στον ιό, καθώς σε κρούσμα που είχε όσο ήταν στο νοσοκομείο κατάφερε να βγει ζωντανός ενώ όλοι οι υπόλοιποι γιατροί που νόσησαν πέθαναν.

Η υποψία αυτή θα επιβεβαιωθεί και αργότερα όταν θα σώσει την Anna που έχει προσβληθεί από τον ιό. Βέβαια χωρίς να έχουμε δει κάτι σίγουρα μπορεί να έσωσε την ζωή της αλλά ίσως να αφήνει κάποιες παρενέργειες ο ιός στον άνθρωπο.

Αν και η παρέα χωρίστηκε αρκετές φορές καθώς ο καθένας έκανε ότι θεωρούσε καλύτερο για την οικογένειά του, στο τέλος καταφέρνουν να φτάσουν στον προορισμό τους. Βέβαια και εκεί τα πράγματα δεν είναι όλα τέλεια καθώς πρέπει να «παλέψουν» τόσο με τα συναισθήματά τους όσο και για την ζωή τους.

Η σειρά «To The Lake» φαίνεται να είναι ο ορισμός μίας πολύ καλής σειράς χωρίς τα τρελά εφέ και τα κουραστικά σενάρια.

Σκηνοθετικά η σειρά ήταν το κάτι διαφορετικό με τα πλάνα που προσφέρει ο σκηνοθέτης. Σε πολλές περιπτώσεις «παίζει» με την κάμερα και τις λήψεις.

Η αγωνία κυριαρχεί σε πολλές σκηνές της σειράς.

Η 1η season κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2019 στη Ρωσία και δυστυχώς από τότε δεν υπάρχουν νέα για 2η season αλλά ούτε αν ακυρώθηκε, που όπως τελείωσε η πρώτη είναι πραγματικά κρίμα καθώς δεν έχει δώσει κάποιο τέλος. Βέβαια με την προβολή του στο Netflix και τα καλά σχόλια που λαμβάνει ίσως και να αλλάξει κάτι στο μέλλον.