Μια φαμίλια, που έχει πολλούς λόγους να είναι ευτυχισμένη αλλά ακόμη περισσότερους να πάει σε ψυχολόγο ετοιμάζεται να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού της και να υποδεχθεί το τηλεοπτικό κοινό.

Ο «Γιάννης» και η «Μαίρη» θα ξεδιπλώσουν την ιστορία τους για πρώτη φορά την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στη νέα οικογενειακή κωμωδία του Ant1,«Φαμίλια».

Από τη Σοφία Πελεκάνου

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο οποίος υποδύεται τον «Γιάννη Αρμαούση» στη σειρά λίγο πριν την πρεμιέρα του νέου αυτού επαγγελματικού του βήματος μίλησε στο newsbeast.gr για το ρόλο του, την συνεργασία του με την Ιωάννα Ασημακοπούλου, τον κορονοϊό αλλά και την αναγκαιότητα του χιούμορ.

– Πρεμιέρα για τη «Φαμίλια» στις 30 Σεπτεμβρίου. Τι θα δούμε στις οθόνες μας;

Θα δούμε μια οικογενειακή κωμωδία. Αφορά ένα βασικό θεσμό της κοινωνίας μας, που είναι η οικογένεια. Δυο γονείς που ερωτεύθηκαν από νωρίς στη ζωή τους και έκαναν γρήγορα οικογένεια και παιδιά και πια τους πετυχαίνουμε την περίοδο που κάπως έχει στερέψει το μεταξύ τους συναίσθημα. Προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για να ξαναδυναμώσουν και να ενθερμάνουν την σχέση τους αλλά έχουν καταλήξει τελικά να επισκέπτονται έναν ψυχολόγο μπας και βρουν μια λύση στη ζωή τους.

– Στη σειρά υποτίθεται ότι παντρευτήκατε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη γνωριμία σας. Πόσο σωστή είναι μια τέτοια απόφαση;

Δεν ξέρω. Ο έρωτας και η αγάπη είναι κάτι πολύ προσωπικό και υποκειμενικό του κάθε ανθρώπου. Συνήθως στις μέρες μας λένε να παίρνουμε λίγο χρόνο. Αλλά καμιά φορά δεν ξέρεις αν αυτή η παρόρμηση σου βγει σε καλό ή σε κακό. Όσο περισσότερο ξέρεις τον άλλον άνθρωπο τόσο καλύτερο νομίζω.

– Μπορεί να παραμείνει η φλόγα ενός γάμου και το πάθος ανάμεσα στο ζευγάρι ζωντανά με το πέρασμα των χρόνων;

Αν η σκέψη και η επιλογή του συντρόφου γίνει και με άλλα δεδομένα πέραν του ερωτικού ή της χαράς της σχέσης και υπάρχει και μια βαθιά φιλία μεταξύ των δυο, έχει αν μη τι άλλο όλα τα προσόντα να διατηρηθεί μέσα από τις δυσκολίες του χρόνου. Από εκεί και πέρα είναι πώς επικοινωνούν οι άνθρωποι μέσα στη σχέση.

– Τι σας κέντρισε το ενδιαφέρον στη «Φαμίλια» και είπατε «ναι» σε αυτήν την πρόταση;

Είναι κάτι πολύ διαφορετικό απ’ ότι έχω κάνει τα τελευταία χρόνια. Είναι ένας ρόλος που, μεγάλωσα πια, είναι του πατέρα και σιγά σιγά οφείλω να τον σκεφτώ. Είναι κωμωδία, είναι ο Βασίλης ο Θωμόπουλος, που έχουμε συνεργαστεί πολλά χρόνια πίσω και σε πολύ όμορφα πράγματα και είναι και το καστ των ηθοποιών. Η χαρά μου του να κάνω κάτι πολύ ήσυχο, ήρεμο και αγαπημένο.

– Άρα ήταν πολύ συνειδητή η απόφαση να επιστρέψετε τηλεοπτικά με ένα κωμικό σήριαλ;

Αν θεωρήσουμε, ότι και το «Ετερος Εγώ», είναι μια σειρά η οποία παίζει, απλά δεν έχει την ίδια χρονική διάρκεια λόγω όγκου, ήταν μια σκέψη μου να κάνω πάλι κάτι διαφορετικό από το προηγούμενο και κάτι κωμικό και ευχάριστό.

– Τι ρόλο παίζει στη δική σας ζωή το χιούμορ;

Πολύ σημαντικό. Το χιούμορ είναι καταλυτικό στη ζωή. Άνθρωπος που δεν χαμογελάει έχει χάσει πολύ σημαντικά πράγματα στη ζωή του.

– Θα μας πείτε δυο λόγια για τον ρόλο σας, τον Γιάννη;

Ο ρόλος μου ο Γιάννης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει μια εταιρεία που ασχολείται με ηλεκτρικές συσκευές και ηλεκτρικά είδη. Με συστήματα συναγερμών στο σπίτι και σε πράγματα τα οποία αφορούν την τεχνολογία στο σήμερα. Είναι ένας απλός άνθρωπος πιεσμένος από την συνθήκη της ζωής του. Αρκετά ευαίσθητος αλλά και καμιά φορά οξύθυμος ή λαϊκός. Είναι ένας χαρακτήρας πολύ καινούργιος για μένα και είναι μια ωραία εναλλαγή, ένα ωραίο project, να τολμήσω κάτι το οποίο δεν έχει ξανακάνει.

– Ποιο είναι αυτό το χαρακτηριστικό του Γιάννη που δεν έχετε και ίσως να το ζηλεύετε και λίγο;

Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να ζηλεύω. Η οικογένεια η ίδια. Ο τρόπος που συμπεριφέρεται στα παιδιά του. Η αγάπη που έχει. Η σκέψη του και ο τρόπος που παλεύει ενώ θα μπορούσε να κλείσει την πόρτα. Είναι διαθέσιμος να επικοινωνήσει, να λειτουργήσει σε ένα καινούργιο δεδομένο.

– Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεστε με την Ιωάννα Ασημακοπούλου. Πώς είναι η μεταξύ σας χημεία;

Κατ’ αρχάς την έχω δει στο θέατρο και μου αρέσει πάρα πολύ σαν ηθοποιός, αλλά και στις τηλεοπτικές δουλειές που έχει κάνει. Είναι ένα υπέροχο πλάσμα, τρομερά ευγενής πολύ καλόκαρδη, καλοσυνάτη, υπομονετική και με βαθιά συναίσθηση του χιούμορ μέσα της. Οπότε περνάω πολύ ευχάριστα και γελάω και πάρα πολύ. Είναι τόσο ευχάριστο το πράγμα που τουλάχιστον μέσα στη συνθήκη της δουλειάς και της εργασίας που τρέχει καθημερινά, γελάμε πολύ. Οπότε νομίζω είναι ιδανική περίπτωση τώρα που συναντηθήκαμε.

– Ο κορονοϊός έχει επιβάλει σε όλες τις δουλειές νέες συνθήκες. Πόσο εύκολο είναι να κάνετε τη δική σας δουλειά μέσα σε αυτές τις συνθήκες;

Για μας τους ηθοποιούς, που δεν φοράμε τη μάσκα την ώρα γυρίσματος, είναι πάνω κάτω οι συνθήκες της εργασίας μας, τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι μια υποφερτή διαδικασία. Για τους ανθρώπους του συνεργείου και όλους τους υπόλοιπους που φοράνε μάσκα καθημερινά για 10 ώρες-11 είναι δύσκολο. Τώρα σε όλο το υπόλοιπο κομμάτι, το να φοράς μια μάσκα δεν είναι εύκολο αλλά αν αυτό σε προφυλάσσει. νομίζω, ότι όσοι έχουμε γύρω μας ανθρώπους που αγαπάμε και είναι ευαίσθητοι, αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό, οφείλουμε να συμμορφωνόμαστε τουλάχιστον σε ένα λογικό πλαίσιο.

– Σας τρομάζει η επόμενη μέρα και τι θα προκαλέσει παρακάτω ο κορονοϊός στο δικό σας επάγγελμα;

Δε νομίζω ότι θα φέρει κάτι ο κορονοϊός στο δικό μας επάγγελμα. Με τρομάζει γενικά το πώς από το παρελθόν μέχρι σήμερα, η εκάστοτε κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει αντιμετωπίσει, και εμείς οι ίδιοι καμιά φορά με τον τρόπο μας, και οι άνθρωποι γύρω, την έννοια της λέξης πολιτισμός ή τον τρόπο που εργαζόμαστε εμείς. Αλλά από την άλλη μου δίνει μια αισιοδοξία γιατί μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα και να συμπεριφερθούμε πολύ πιο ώριμα και εμείς και οι εκείνοι απέναντι στον κλάδο. Ανεξάρτητα, είναι ένα επάγγελμα το οποίο υπάγεται στην Ελλάδα. Δεν αλλάζει κάτι. Απλά είναι πιο ευαίσθητο για εμάς γιατί απαιτεί την συγκέντρωση κόσμου σε θεατρικούς ή πολιτιστικούς χώρους.

– Τα νούμερα τηλεθέασης θα τα παρακολουθήσετε;

Δεν έχω μπει ποτέ σε διαδικασία με τα νούμερα τηλεθέασης. Θα ήθελα να δω αν θα το αγαπήσει ο κόσμος. Αν ντε και καλά το κριτήριο είναι το νούμερο τηλεθέασης δεν μπορώ να το προσπεράσω αλλά από την άλλη και αυτό σχετικό είναι. Αν ο κόσμος το αγαπήσει θα έχει το νούμερο τηλεθέασης της αγάπης που του αναλογεί. Ανάλογα με το τι είναι συγκρίσιμο το κάθε πράγμα.

– Ο ανταγωνισμός σας τρομάζει; Έχουν βγει στον «αέρα» πολλά προγράμματα…

Δεν με φοβίζει. Ίσα ίσα που όταν υπάρχουν τηλεοπτικές σειρές και ανοίγει ο χώρος της μυθοπλασίας και οι συνάδελφοι μου εργάζονται, χαίρομαι πολύ και αισθάνομαι όμορφα. Αν με βάλετε με ένα προϊόν όμως το οποίο δεν είναι άμεσα συγκρίσιμο και η επιλογή τελικά είναι κάτι άλλο από τη μυθοπλασία, δε με φοβίζει αλλά με στεναχωρεί.