«Mea culpa». Με αυτό τον τρόπο το Netflix, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε από την αφίσα της γαλλικής ταινίας «Cuties» που θα κυκλοφορήσει από την πλατφόρμα διεθνώς στις 9 Σεπτεμβρίου, αναγνωρίζει το λάθος του και ζητά συγγνώμη.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η εταιρεία σημειώνει πως  «λυπάται βαθιά για το ανάρμοστο artwork», υποστηρίζοντας ότι δεν αντιπροσωπεύει την πρόθεση της ταινίας δίνοντας στη δημοσιότητα νέα αφίσα και νέα σύνοψη.

Ποια ήταν, όμως, αυτή η αφίσα με πρωταγωνίστριες 11χρονα κορίτσια, που προκάλεσαν τη θύελλα αντιδράσεων, με τους χρήστες στα social media, αλλά και οργανώσεις γονέων να κατηγορούν το Netflix ότι προωθεί ακόμα και την… παιδοφιλία; Μάλιστα, στο twitter δημιουργήθηκε το hashtag  #NetflixPedofilia και τα σχόλια είναι χιλιάδες.

https://twitter.com/damarpooh/status/1296587441277734914

Η ταινία «Cuties» αφηγείται την ιστορία της 11χρονης Άμι η οποία προέρχεται από μία βαθιά συντηρητική οικογένεια θρησκευόμενων Σενεγαλέζων που ζουν στο Παρίσι και θέλει να γίνει μέλος μίας νεανικής ομάδας χορού προσπαθώντας να βρει διέξοδο από το ασφυκτικό περιβάλλον της.

Η αφίσα που επέλεξε το Netflix για την προώθηση της ταινίας, καθώς και η σύνοψη που τη συνόδευαν, προκάλεσαν άμεσα έντονες αντιδράσεις. Στην πλατφόρμα Change.org ξεκίνησαν καμπάνιες που ζητούν από την πλατφόρμα να αποσύρει την ταινία, την οποία χαρακτηρίζουν ακόμα και ως… «παιδική πορνογραφία».

https://twitter.com/YasminAlnajar97/status/1296564421972692992

Στο Twitter οι χρήστες επιτέθηκαν στο Netflix και την αφίσα που δείχνει τα 11χρονα κορίτσια να χορεύουν twerking, φορώντας κοντά σορτσάκια και τοπ, θεωρώντας πως προωθούν την υπερ-σεξουαλικότητά τους. Πολλοί χαρακτήρισαν «αηδιαστική» και «θλιβερή» την εικόνα, ενώ άλλοι ακόμα και μετά την απολογία της εταιρείας, ζητούν να μην προχωρήσουν στην προβολή της.

Δείτε το τρέιλερ: