«Αναζητώντας την αδελφή του, ένας εγκληματίας φυγάς ψάχνει απαντήσεις σε ένα άθλιο ξενοδοχείο όπου συναντά έναν μοχθηρό θαμώνα και φλερτάρει με μια μυστηριώδη σερβιτόρα», μας λέει το Νetflix για τη σύνοψη της υπόθεσης της νέας ταινίας που εγκαινίασε στις 21 Αυγούστου.

«Fuego negro» τη λένε, «Δυνάμεις του Σκότους» τη μετέφρασαν στα ελληνικά και είναι μια ταινία τρόμου από αυτές που αγαπούν συνήθως οι φίλοι του είδους. Μια πραγματικά καλλιτεχνική προσπάθεια δηλαδή για να πεις μια ιστορία με βρικόλακες και πλάσματα της νύχτας!

Θέτει βέβαια πολλά ζητήματα και προσπαθεί να τα απαντήσει μέσα σε 81 λεπτά, παρατάσσοντας το αστραφτερό της στιλ και την πολύ καλή ποιότητα παραγωγής. Στους λάτρεις μάλιστα του τρόμου θα τους θυμίσει φευγαλέα τη «Suspiria» (1977) του μεγάλου Ντάριο Αρτζέντο.

Αργή και μεθυστική είναι, ο χρόνος κυλά μαρτυρικά, καθώς δίνει εξίσου έμφαση στο μυστήριο και τον τρόμο. Γι’ αυτό ίσως και κάποιοι λένε πως τους θυμίζει το «Twin Peaks» (1990-1991) του Ντέιβιντ Λιντς.

Ταινία τρόμου είναι μεν, πολύ πυκνή νοηματικά δε, γεμάτη συμβολισμούς και κρυφά κίνητρα που πυροδοτούν μια σειρά από δράσεις και συμπεριφορές.

Αν είστε για μια βραδυφλεγή και αργόσυρτη μεταφυσική ιστορία με έμφαση στην αισθητική αρτιότητα και το καλλιτεχνικό touch, οι «Δυνάμεις του Σκότους» είναι για σας.

Παίζουν μάλιστα ο Τένοκ Χουέρτα, από το «Narcos: Μεξικό», και η Ερέντιρα Ιμπάρα, από το «Sense8», που θα τη δούμε και στο νέο «Matrix 4», το 2022.