Όλα όσα ήθελες να μάθεις για τις θρυλικές απαρχές του gaming και δεν σου είπε ποτέ κανείς.

Αλλά και τα πρόσωπα των ανθρώπων που σφράγισαν μια δραστηριότητα αναψυχής που είναι σήμερα βαριά βιομηχανία.

Τέτοια πράγματα μάς φέρνει το «High Score», ένα ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων που ξεχειλίζει νοσταλγία και θύμισες.

Την πρώιμη ιστορία του gaming απεικονίζει, δένοντάς τη με εξαιρετικούς χαρακτήρες, 8μπιτα γραφικά και μνήμες που έχουν οι περισσότεροι από την παιδική ή εφηβική τους ηλικία.

Θυμίζει το «Last Dance» ακριβώς γιατί πατά στη νοσταλγία των 80s και των 90s. Είναι περισσότερο ένα ντοκιμαντέρ που δείχνει την αγάπη του για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και λιγότερο μια προσπάθεια να τα κατανοήσει.

«High Score: Η Χρυσή Εποχή του Gaming» είναι ο πλήρης τίτλος του και ήρθε στις 19 Αυγούστου για να καταγράψει με τα πιο ζωντανά χρώματα τόσο την ιστορία των κλασικών βιντεοπαιχνιδιών όσο και τους ανθρώπους που έδωσαν σάρκα και οστά σε νέους κόσμους και χαρακτήρες.

Είναι η εποχή που το Space Invaders και το Pac-Man πρωτοστατούν στις arcade κονσόλες και οι κασέτες του Atari υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Είναι επίσης η εποχή που μια άγνωστη ιαπωνική εταιρία που φτιάχνει τράπουλες, κάποια… Nintendo, εισβάλει δυναμικά στον χώρο του gaming και τον κατακτά με το Donkey Kong!

Sega και Sonic έχει μετά το μενού, αλλά και τα πρώτα βήματα της Electronic Arts, πριν μας μιλήσει για το πώς τα Street Fighter και Mortal Kombat εγκαινίασαν νέα ήθη στο gaming και έφεραν και τις πρώτες σοβαρές κριτικές περί βίας. Και μετά ακολουθεί… Wolfenstein 3D και Doom!

Έξι επεισόδια γεμάτα αναμνήσεις και συγκινήσεις. Και gamer να μην είσαι πια, ή να μην ήσουν ποτέ, δεν μπορεί, κάπου, κάπως, κάποτε θα ήρθες σε επαφή μαζί τους…