Μπορεί ο κορονοϊός να έχει «παγώσει» τα τηλεοπτικά γυρίσματα και οι σταθμοί να έχουν εμπλουτίσει το πρόγραμμα τους με ενημερωτικές εκπομπές και να προβάλλουν σε επανάληψη αγαπημένες σειρές, υπάρχει όμως κάτι που δεν «παγώνει». Και ο λόγος για την φαντασία.

Ο Γιώργος Φειδάς, σεναριογράφος εμπνεύστηκε από την καραντίνα που βιώνει η Ελλάδα και προχώρησε στη δημιουργία του πρώτου σήριαλ το οποίο «γυρίζεται» ακολουθώντας πιστά την οδηγία του Υπουργείου Υγείας «Μένουμε Σπίτι».

Η σειρά, η οποία θα ονομάζεται «Eggloveισμένες», εστιάζει σε μια παρέα τεσσάρων γυναικών που μοιράζεται τις ανησυχίες της για τον κορονοϊό και όχι μόνο μέσω βιντεοκλήσεων.

Μαρία Κωνσταντάκη, Μαρία Σολωμού, Κατερίνα Θεοχάρη και Σύλβια Δεληκούρα είναι οι τέσσερις πρωταγωνίστριες της σειράς.

Η Μαρία Κωνσταντάκη μίλησε μέσω Skype στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Συνδέσεις» και έδωσε όλες τις λεπτομέρειες για το καινούργιο αυτό εγχείρημα.

«Όλο αυτό ξεκίνησε από τον Γιώργο Φειδά, ο οποίος είναι ένας πολύ δημιουργικός σεναριογράφος και εμπνεύστηκε από το γεγονός ότι οι τραγουδιστές έχουν βρει την “άκρη” τους, πώς να είναι δημιουργικοί μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Παίρνουν την κιθάρα τους, κάνουν ένα live και ανεβάζουν ένα story τραγουδώντας. Έτσι, σκέφτηκε γιατί δεν κάνουμε και εμείς οι ηθοποιοί; Έγραψε, λοιπόν, ένα σενάριο με χαρακτήρες, που το γυρνάμε από το σπίτι μας» είπε η ηθοποιός.

Αναφορικά με το πώς γίνονται τα γυρίσματα των επεισοδίων, η Μαρία Κωνσταντάκη είπε: «Το γύρισμα στην πραγματικότητα είναι οι βιντεοκλήσεις των τεσσάρων αυτών γυναικών, είτε και οι τέσσερις μαζί, είτε σε ντουέτα, είτε σε τριπλά» και πρόσθεσε: «Για μένα ο Γιώργος έχει ένα πολύ μεγάλο ταλέντο. Μπορεί να βγάλει αβίαστα διαλόγους έξυπνους και με ενδιαφέρον χωρίς απαραίτητα να έχει τα μέσα».

Στη συνέχεια η Μαρία Κωνσταντάκη… μαρτύρησε τους χαρακτήρες που υποδύονται οι τέσσερις πρωταγωνίστριες.

«Έχουμε τέσσερις χαρακτήρες, είναι η Μαρία Σολωμού, η Σύλβια Δεληκούρα, η Κατερίνα Θεοχάρη και εγώ.

Η Μαρία Σολωμού υποδύεται την Γκέλυ, την κλασική Ελληνίδα που δεν μπορεί να κάτσει σπίτι της, που δεν μπορεί να κάτσει μόνη της, που δεν μπορεί να κάτσει στον καναπέ της και να περάσει καλά με τον εαυτό της και θέλει να είναι συνέχεια έξω.

Η Σύλβια Δεληκούρα είναι μια κοπέλα, λίγο αλλού, λίγο στην κοσμάρα της, ηθοποιός η οποία λόγω συνθηκών, επειδή μετακομίζει η αδερφή της, η καραντίνα την βρίσκει με την αδερφή της και τον ανιψιό της. Εκείνη την ώρα, λίγο πριν την καραντίνα, γνωρίζει και τον έρωτα της ζωής της.

Η Κατερίνα Θεοχάρη υποδύεται την Γωγώ, μια γυναίκα, ίσως με την πιο κανονική ζωή από τις υπόλοιπες, δασκάλα, παντρεμένη, οπότε εκεί θα δούμε τις συνθήκες εγκλεισμού ενός ζευγαριού που ξαφνικά μένουν μαζί 24 ώρες το 24ωρο.

Εγώ είμαι η Ασημίνα που κάνω την υποχόνδρια, της σχολής “θα πεθάνουμε όλοι”, οπότε είμαι αυτή που κράζω, δεν έχω καμία ψυχραιμία».

Αναφορικά με το πότε θα κάνει πρεμιέρα η σειρά «Eggloveισμένες» και πώς θα προβάλλεται, η ηθοποιός είπε: «Είχαμε πει ότι θα κάνουμε πρεμιέρα το ερχόμενο Σάββατο» και πρόσθεσε πως: «Τα επεισόδια θα προβάλλονται Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, στο Youtube και από τα προφίλ μας στο Instagram».