Έπρεπε να μπει ο εισαγγελέας νωρίτερα στην ΕΡΤ, υποστηρίζει ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής, ο οποίος τονίζει ότι δεν υπήρχε άλλο περιθώριο, επικαλούμενος την ανάγκη κάλυψης της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.

«Κατά την άποψή μου έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα. Δεν είχε κανένα νόημα αυτό που γινόταν στην πρώην ΕΡΤ. Έπρεπε να έχει λυθεί το πρόβλημα, να έχει παρέμβει ο εισαγγελέας νωρίτερα. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου αυτό υποστήριξα. Εδώ που είχαμε φτάσει δεν υπάρχει πια άλλο περιθώριο γιατί πρέπει να καλυφθεί η ελληνική προεδρία…», ανέφερε ο Π. Καψής μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Προηγουμένως ανέφερε: «Είχα κάνει ένα μήνα διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους και είχα προσπαθήσει να συμμετάσχουν στο άνοιγμα της ΕΡΤ. Αυτές οι διαπραγματεύσεις είχαν αποτύχει. Κι έλεγα ότι θα υπάρχει και άλλη λύση. Με ρωτάγανε τότε αν θα βάλουμε τα ΜΑΤ και έλεγα όχι δεν θα βάλουμε τα ΜΑΤ, υπάρχει άλλη λύση. Και μπήκε η ΔΤ στην Κατεχάκη και έκανε κανονικά την εκπομπή της κλπ. Από ένα σημείο και έπειτα, από το Σεπτέμβριο, έχω αρχίσει και λέω ότι παιδιά δεν πάει άλλο θα χρειαστεί να μπει εισαγγελέας και αυτό έγινε. Από ένα σημείο και έπειτα δεν μπορούσε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ιδίως πια κάτω από την πίεση της κάλυψης της ελληνικής προεδρίας».