«Στόχος της κυβέρνησης, είναι η δημιουργία ενός ισχυρού ραδιοτηλεοπτικού φορέα που θα στηρίζεται στις ακόλουθες αρχές: την ανεξαρτησία από πολιτικές παρεμβάσεις, τον απεγκλωβισμό από συνδικαλιστικές πρακτικές του παρελθόντος, την αντικειμενική πληροφόρηση, τη χρηστή διαχείριση, την έμφαση στην ποιότητα και την στήριξη των Ελλήνων καλλιτεχνών», τόνισε ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Π. Καψής στην ομιλία του στο 6ο Συνέδριο Νομικών και Δημοσίων Υποθέσεων που διοργάνωσε η EBU (Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Φορέων) στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, προσέθεσε ο κ. Καψής «αποτελεί ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ ΑΕ που επιλέχθηκε την προηγούμενη βδομάδα από το Εποπτικό Συμβούλιο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για το σχεδιασμό και την οργάνωση του νέου φορέα, χωρίς καμία κυβερνητική παρέμβαση».

Παράλληλα ο υφυπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ανταποδοτικό τέλος, το οποίο θα επανέλθει, σημαντικά μειωμένο, αφού πρώτα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία που θα επιτρέπει την παράταση των δίμηνων συμβάσεων των προσληφθέντων στη ΔΤ, θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, πριν δηλ. από τη λήξη των συμβάσεων αυτών (19/10).