Αμαλιαδίτης είναι ο σκηνοθέτης της πιο πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Καφέ της Χαράς». Ο Τάκης Μιχαήλ, δηλαδή ο Παναγιώτης Μιχαλακόπουλος, ανέλαβε να σκηνοθετήσει για τον ΑΝΤ1 το remake της ελληνικής τηλεοπτικής κωμικής σειράς που σήμερα «χτυπάει» τα υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Ο χαμηλού προφίλ, αλλά μεγάλων δυνατοτήτων Τάκης Μιχαλακόπουλος ξεκίνησε ως ηθοποιός και μάλιστα τα πρώτα του βήματα τα έκανε δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη στη θεατρική παράσταση «Εβίτα». Στην πορεία τον κέρδισε η σκηνοθεσία ενώ είχε δουλέψει ως βοηθός δίπλα σε καταξιωμένους σκηνοθέτες. Έχει πλούσια σκηνοθετική πορεία σε πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς με γνωστές τηλεοπτικές σειρές.

«Περίμενα την πρωτιά»

Ο σκηνοθέτης δεν αιφνιδιάστηκε από τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης της σειράς. Απλά ακολούθησε μια απλή συνταγή. «Περίμενα ότι θα έχει υψηλά νούμερα τηλεθέασης η σειρά, γιατί προσπάθησα να δώσω ξανά εκείνο το «καφέ της Χαράς» που είχε αγαπήσει ο κόσμος » δήλωσε στην «Πατρίς» ο σκηνοθέτης.  Το «καφέ της Χαράς» θεωρείται μια από τις γνωστότερες ελληνικές σειρές που δημιουργήθηκαν ποτέ, ενώ λόγω των διαρκών επαναλήψεων για πολλά χρόνια, η σειρά έχει θεωρηθεί καλτ και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής ακόμα και σε τηλεθεατές που δεν είχαν γεννηθεί την εποχή της αρχικής προβολής της.

Οι τρεις πρώτες σεζόν της σειράς προβλήθηκαν από το 2003 έως το 2006, ενώ η τέταρτη σεζόν προβάλλεται από το 2019 έως σήμερα. Σκηνοθέτες της σειράς είναι ο Κώστας Λυχναράς (1η σεζόν) και ο Τάκης Μιχαήλ (2η έως 4η σεζόν).

«Αγαπώ τον τόπο μου»

Ο Τάκης Μιχαήλ απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Πατρίς» για τον τόπο καταγωγής του,  είπε: «Αγαπώ την Αμαλιάδα και όποτε μπορώ βρίσκομαι στον τόπο που γεννήθηκα  μαζί με την γυναίκα μου και την 16χρονη κόρη μου. Ιδιαίτερα τα καλοκαίρια και όποτε το επιτρέπουν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις. Άλλωστε είμαι δημότης Αμαλιάδος, δεν έχω μεταφέρει την οικογενειακή μου μερίδα». Ο Τάκης Μιχαήλ, έχει δυο αδελφές την Μαρία και την Αδαμαντία, η οποία διαμένει στην Αμαλιάδα.

Το όνειρο πραγματικότητα

Ο Παναγιώτης Μιχαλακόπουλος (Τάκης Μιχαήλ το καλλιτεχνικό του όνομα) γεννήθηκε στην Αμαλιάδα τον Ιούλιο του 1960. Ο πατέρας του Δημήτρης ήταν έμπορος. Φοίτησε στο 2ο Δημοτικό Αμαλιάδας και στη συνέχεια στο Γυμνάσιο. Από τα πρώτα γυμνασιακά χρόνια τον μάγεψε ο κινηματογράφος, το θέατρο και λίγα χρόνια αργότερα η τηλεόραση όπου έχει σκηνοθετήσει τηλεοπτικές σειρές που σημείωσαν υψηλή θεαματικότητα. Μετά την αποφοίτησή του βρέθηκε στην Αθήνα όπου ξεκίνησε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Φοίτησε λοιπόν στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη, (1ο έτος), και τελείωσε την Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Έλαβε μέρος  ως  ηθοποιός στην παράσταση «Εvita» με τον θίασο της Αλίκης Βουγιουκλάκη, καθώς και στην τηλεοπτική σειρά του Βασίλη Γεωργιάδη «Ουράνιο Τόξο» (1982) απ’ όπου  και  μεταπήδησε στην ειδικότητα του B’ βοηθού σκηνοθέτη.

Μετά τη στρατιωτική του θητεία, επανέρχεται σαν Α΄βοηθός σκηνοθέτη δίπλα στον Βασίλη Γεωργιάδη, ενώ παράλληλα φοιτά στη Σχολή  Κινηματογράφου-Τηλεόρασης της Ευγενίας  Χατζίκου.

Σκηνοθέτης επιτυχιών

Από το 1982 ο Παναγιώτης Μιχαλακόπουλος ξεκινά μια σημαντική και λαμπρή όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, σκηνοθετική πορεία:

Μερικά μόνο από τα τηλεοπτικά έργα που ήταν βοηθός σκηνοθέτης είναι: «Μαζί το Μεσημέρι» (1986): Σκηνοθεσία ρεπορταζιακών Θεμάτων για την καθημερινή εκπομπή (ΕΤ-1). «Τα Στραβά Κι Ανάποδα» (1993): Βοηθός Σκηνοθέτης(ΑΝΤ-1) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης.«Το Τρίτο Στεφάνι» (1995) -Βοηθός Σκηνοθέτης, (ΑΝΤ-1), σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης.«Και Οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή» (1997-99): Βοηθός Σκηνοθέτης (ΑΝΤ-1) σκηνοθεσία Αντώνης Τέμπος. Το 2004-05 σκηνοθετεί για τον ANT-1 «Το καφέ της Χαράς».

«Φύγε Εσύ, Έλα Εσύ» το 2006 σκηνοθεσία για την τηλεόραση του ALPHA. Το 2007 το «Εντιμότατοι Κερατάδες» σκηνοθεσία επίσης για τον ALPHA. Το 2008-09 το «Bellas Tv» σκηνοθεσία στην τηλεοπτική σειρά του MEGA. Το 2011 «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση σκηνοθεσία εκπομπών για τη ΝΕΤ.