Το 2019 είναι η χρονιά που έκανε φαρμακερούς ανταγωνιστές τις Apple, Amazon και Disney και όλες αυτές εχθρούς του Netflix. Κι έτσι ο πόλεμος είναι πιο ολομέτωπος!

Στο νέο επεισόδιο, η συνδρομητική πλατφόρμα της Amazon, το Prime Video, κατέβηκε μαγικά από το Αpp Store της Apple! Μετά την κατακραυγή βέβαια η εφαρμογή ήταν και πάλι διαθέσιμη, μόνο που κανείς δεν έφαγε τις δικαιολογίες της Amazon πως ήταν όλα «τεχνικό λάθος».

Η Apple κατέβασε πιθανότατα την πλατφόρμα του ανταγωνιστή από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, αυτό έλεγαν όλοι, δείχνοντας προφανώς τα δόντια της στο φόντο του λανσαρίσματος του δικού της καναλιού.

Έτσι θα πάει το 2019, με πισώπλατα μαχαιρώματα, καθώς η πίτα είναι τεράστια και όλοι θέλουν να αρπάξουν ένα καλό κομμάτι από το Netflix. Τεχνολογικοί και μιντιακοί γίγαντες ρίχνονται πια στο παιχνίδι του streaming και μόνο ομαλά δεν αναμένεται να κυλήσουν τα πράγματα.

Η Disney έκοψε πρόσφατα όλες τις διαφημίσεις του Netflix από τις τηλεοπτικές συχνότητες που ελέγχει, καθώς θα διαφημίζει αποκλειστικά το δικό της online κανάλι. Η Disney μάχεται όμως και την Amazon, η οποία δεν σκοπεύει να υποστηρίξει το Disney+ στο streaming hardware της (Fire TV), ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά του ανταγωνισμού.

Την ίδια ώρα, το Netflix σταμάτησε να πουλά συνδρομές για την εφαρμογή του στο Αpp Store της Apple, την ίδια στιγμή που και η Apple TV το αφαίρεσε από το πακέτο της. Είναι πάντως διαθέσιμο για την ώρα επί πληρωμή ως εφαρμογή στα iPhones και τις άλλες iOS συσκευές.

Πρώην συνέταιροι είναι τώρα ανταγωνιστές και οι μάχες τους θα έχουν αναγκαστικά επίδραση στο καταναλωτικό κοινό. Κι ενώ η Apple ήταν μέχρι πρόσφατα πολύ εκλεκτική σε ποιον θα έδινε τις υπηρεσίες της, σπεύδει τώρα να υπογράψει συμφωνίες με τη Samsung, τη Roku και την… Amazon ώστε να υποστηρίζουν τα λογισμικά τους τόσο το Apple TV όσο και το streaming κανάλι Apple TV+!

Apple και Amazon φαίνεται πως για την ώρα είναι σε κατάσταση εκεχειρίας, μια κατάσταση που παραμένει από το 2017 όταν η Amazon έφερε την εφαρμογή της Prime Video στις συσκευές της Apple και η τελευταία πήρε ως αντάλλαγμα να πωλούνται τα κουτιά του Apple TV στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Amazon.

Η ανακωχή παραμένει ωστόσο εξαιρετικά εύθραυστη…