Διαδικτυακή κόντρα μεταξύ του καθηγητή Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη και της Έλλης Στάη ξέσπασε, μετά από αναφορά του κ. Βαρουφάκη μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, ότι η δημοσιογράφος του ζήτησε ως χάρη να μην αναφέρει τις «απαγορευμένες» λέξεις «αναδιάρθρωση χρέους» σε εκπομπή της στην ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής, ο προβληματισμός της κ. Στάη ήταν ότι, αν συνέχιζε να μιλά ο ίδιος για την αναδιάρθρωση χρέους, η πίεση από την κυβέρνηση για να αποκλειστεί ο ίδιος από την κρατική τηλεόραση θα γινόταν ασφυχτική.

Ο ίδιος δεν ακολούθησε τη συμβουλή της δημοσιογράφου και το πρώτο που ανέφερε μιλώντας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν πόσο αναπόφευκτη θα ήταν μία αναδιάρθρωση χρέους. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Βαρουφάκης δεν εμφανίστηκε ξανά στην ΕΡΤ, και, όπως αναφέρει ο ίδιος, μπήκε στη «μαύρη λίστα» του δημοσίου ραδιοφώνου και της τηλεόρασης.

«Μπαρούφες Βαρουφάκη για αυτοπροβολή στις δύσκολες ώρες της ΕΡΤ», απαντά από τον λογαριασμό της στο twitter η Έλλη Στάη.

«Δηλαδή αρνείσαι αγαπητή @ElliStai ότι με παρακάλεσες, ευγενικά, να μην αναφερθώ στην “αναδιάρθρωση χρέους”- για να μην έχουμε προβλήματα;», απαντά στο tweet της δημοσιογράφου ο Γ. Βαρουφάκης.

Στο θέμα παρεμβαίνει, μέσω επίσης του twitter, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, αναφέροντας ότι ζήτησαν και από τον ίδιο να μη βγάλει τον καθηγητή Βαρουφάκη σε εκπομπή για την κρίση. «Ανεπιτυχώς, όπως γνωρίζεις βέβαια», συμπληρώνει ο Κ. Βαξεβάνης.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ