Είναι γεγονός ότι όταν θέλουν να σηματοδοτήσουν ότι μια δουλειά είναι σοβαρός κοινωνικός σχολιασμός, οι Αμερικανοί τείνουν να κολλούν το «αμερικανικό» στον τίτλο.

Η δοκιμασμένη συνταγή της επιτυχίας έχει αποδώσει Όσκαρ, Emmy, ακόμα και Πούλιτζερ!

Μόνο που στον «Αμερικανό Γιο» αυτά πιθανότατα δεν ισχύουν, καθώς πρόκειται για σενάριο που έρχεται με τη δυναμική και τις περγαμηνές του σανιδιού.

Η ταινία προβλήθηκε εξάλλου στο σημαντικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, τον προάγγελο των Όσκαρ, και συγκέντρωσε πολύ καλές κριτικές.

Ένα διαφυλετικό ζευγάρι λοιπόν που έχει απομακρυνθεί ψάχνει απαντήσεις για τον χαμένο του γιο. Αυτή είναι η επίσημη σύνοψη της ταινίας με την Κέρι Ουάσινγκτον και τον Στίβεν Πασκουάλ που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των θεατών ήδη από την ανακοίνωσή της ακόμα.

Το «American Son» ήταν μια ανεπανάληπτη θεατρική επιτυχία για τη μητέρας ενός εφήβου που έχει χαθεί και εκείνη προσπαθεί να συνδέσει τα κομμάτια του παζλ σε ένα αστυνομικό τμήμα της Φλόριντα.

Η ταινία παίζει με τις εναλλακτικές και τους χρόνους, παρουσιάζοντας 4 διαφορετικές οπτικές και εξετάζοντας ταυτοχρόνως και την ιδιαίτερη δυναμική που αναπτύσσεται εντός του ζευγαριού. Οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι (αλλά και η σκηνοθεσία) ερμηνεύονται μάλιστα από τους ίδιους ηθοποιούς που έπαιζαν στο Μπρόντγουεϊ, μια κίνηση που υπόσχεται αν μη τι άλλο δυνατές ερμηνείες.

Είναι προφανώς δύσκολο να είσαι ο γονέας ενός μαύρου παιδιού σε μια χώρα που όλοι οι νόμοι είναι εναντίον σου. Κοινωνικό δράμα από αυτά που τόσο αγαπά η Αμερικανική Ακαδημία δηλαδή…