Την Παρασκευή 14 Ιουνίου στην εκπομπή «Μουσικές στιγμές στο χρόνο» στις 15.00 και το Σάββατο στις 13.00 η Κάτια Καλλιτσουνάκη παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι με οργανικές συνθέσεις και τραγούδια του από τη σκηνή, την οθόνη και τη δισκογραφία σε σύγχρονες μεταγραφές και εκτελέσεις, έργα που γράφτηκαν στη μνήμη του και μερικά λόγια που ειπώθηκαν από εκείνον αλλά και για εκείνον.

Στις ηχογραφήσεις των έργων του, και των έργων που συνέθεσαν προς τιμήν του οι Κώστας Γρηγορέας, Νίκος Μαμαγκάκης, Θάνος Μικρούτσικος και Θόδωρος Αντωνίου.

Συμμετέχουν:Σαββίνα Γιαννάτου, ένα Βενετσάνου,Άρης Χριστοφέλλης,Σόνια Θεοδωρίδου,Έλλη Πασπαλά(Τραγούδι)/ Έφη Αγραφιώτη,Δανάη Καρρά, Γιάννης Βακαρέλλης, Τάκης Φαραζής, Θεόδωρος Κοτεπάνος, Ευγενία Καρλαύτη (Πιάνο)/ Κώστας Γρηγορέας,Γιώργος Μουλουδάκης,Νότης Μαυρουδής,Παναγιώτης Μάργαρης,Στέλλα Κυπραίου,Νίκος Ζάρκος (Κιθάρα)/Βαγγέλης Νίνα,Τάσος Μυσιρλής (Βιολοντσέλλο)/Διονύσης Βερβιτσιώτης (Βιολί)/Βιβή Γκέκα(Μαντολίνο) / Ανδρέας Ροδουσάκης (Κοντραμπάσσο)/Θεόδωρος Κερκέζος (Σαξόφωνο)/Μάνος Αβαράκης (Φυσαρμόνικα)/Αγγελίνα Τκάτσεβα (Σαντούρι)/το σύνολο Μπουκουράνα σε δ\ση του Δημήτρη Λέκκα,η Κρατικη Ορχηστρα Θεσσαλονίκης σε δ\ση του Μύρωνα Μιχαηλίδη καθώς και το συγκρότημα Raining Pleasure.
Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 19.00 ο Γιώργος Ευσταθίου με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της εκδημίας του Μάνου Χατζιδάκι (15 Ιουνίου 1994), παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη. Θα ακουστούν τα πλέον αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, σαν ελάχιστο δείγμα τιμής κι ευγνωμοσύνης, όχι μόνο για το σημαντικό μουσικό έργο του αλλά και το σπάνιο ήθος του, ένα ήθος που με τη στάση του απέναντι στα δημόσια και ιδιωτικά πράγματα, άθελά του κι ερήμην του, μας κληροδότησε.

«Όττω τις έραται»

Κυριακή 16 Ιουνίου στις 13.00

Μια εκπομπή αφιερωμένη στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, δεκαεννέα χρόνια μετά τον θάνατό του, στις 15 Ιουνίου του 1994.

Η Τζουλιέττα Καρόρη παρουσιάζει:

Το έργο για πιάνο του 1948, «Για μια μικρή λευκή αχιβάδα». Ερμηνεύει ο σπουδαίος πιανίστας και αγαπημένος φίλος του Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννης Παπαδόπουλος.

Το μπαλέτο Έξη λαϊκές ζωγραφιές, έργο 4 του 1950. Για να το γράψει ο Χατζιδάκις βασίστηκε σε έξη πολύ γνωστά ρεμπέτικα τραγούδια. Ερμηνεύει η Ντόρα Μπακοπούλου.

Τραγούδια από τον κύκλο Ματωμένος γάμος σε ποίηση του Federico Garcia Lorca που έχει αποδώσει στα ελληνικά ο Νίκος Γκάτσος. Ερμηνεύει ο κόντρα τενόρος Άρης Χριστοφέλλης.

Τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι σε μεταγραφή για την Καμεράτα ορχήστρα των φίλων της μουσικής και το κουϊντέτο του Δημήτρη Καλαντζή, από τον ίδιο και τον Γιάννη Αντωνόπουλο.

Παρασκευή 14.6.13 στις 15.00
Σάββατο 15.6.13 στις 13:00 και στις 19:00
Κυριακή 16.6.13 στις 13.00