«Όταν το Χόλιγουντ του γυρνάει την πλάτη, ο πολυτάλαντος Ρούντι Ρέι Μουρ γυρίζει το “Dolemite”, τη δική του ταινία για τη μαύρη κουλτούρα το 1975».

Έτσι προλογίζει το ίδιο το Netflix τη νέα και πολλά υποσχόμενη ταινία του που θα φέρει τον Έντι Μέρφι ξανά σε μεγάλο ρόλο, δραματικό αυτή τη φορά.

Η μαύρη κωμωδία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή του κωμικού, μουσικού και ηθοποιού Ρούντι Ρέι Μουρ, του λεγόμενου «πατέρα της ραπ» παρά το γεγονός ότι δεν τραγούδησε ποτέ το συγκεκριμένο είδος!

Βιογραφικό είναι το έργο, για εκείνον τον πιτσιρικά που δούλευε σε ένα δισκάδικο του Χόλιγουντ στη δεκαετία του 1970 και άκουγε για έναν απίθανο μαστροπό και μικροκακοποιό ονόματι Dolemite και τις εξωφρενικές ιστορίες που τον συνόδευαν.

Ο μικρός εμπνεύστηκε από τη φιγούρα του και ξεκίνησε τα stand-up. Και έγινε αμέσως γνωστός. Ο Ρούντι έβγαλε δίσκους μετά, έγινε μεγάλη μορφή του underground κινήματος και κάποια στιγμή χρηματοδότησε και τη σειρά ταινιών «Dolemite», σταθμό στο blaxploitation κίνημα.

Στην καλτ πηγή που είπαν Ρούντι Ρέι Μουρ έχουν ξεδιψάσει οι πάντες, από τον Snoop Dogg μέχρι και τον ίδιο τον Έντι Μέρφι. Κι έτσι έμοιαζε ταιριαστό να υποδυθεί στο πανί το ίνδαλμά του.

Snoop Dogg και Γουέσλι Σνάιπς θα τον πλαισιώσουν μάλιστα στο αλλιώτικο αυτό φιλμ για τη ζωή του ανθρώπου που έγινε σύμβολο των γκέτο: βίαιος, βρόμικος και κακός, χυδαίος και εξπέρ στο κουνγκ-φου(!), ντυμένος εκκεντρικά και αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για την πάρτη του και τους δικούς του.

Το περιμένουμε με ανυπομονησία στο Netflix από τις 25 Οκτωβρίου…