Το Σάββατο 1 Ιουνίου ο σεφ Γιάννης Λουκάκος δείχνει στους τηλεοπτικούς μαθητές του: Αγγελική Δαλιάνη, Πέτρος Λαγούτης, Κλαούντια Μάτολα, Πηνελόπη Πλάκα και Δήμητρα Σαλτού, όλα τα μυστικά για σωστό τηγάνισμα και πανάρισμα.

Το τηγάνισμα χωρίζεται σε 2 βασικές κατηγορίες, το ρηχό και το βαθύ. Η βασική τους διαφορά είναι η ποσότητα του λαδιού, για παράδειγμα πόσο διαφορετικό είναι το μαγείρεμα του σνίτσελ από της τηγανητής πατάτας.

Το πανάρισμα (από το γαλλικό pain που σημαίνει ψωμί) είναι μια διαδικασία που γίνεται πριν από το τηγάνισμα ή τον φούρνο και πρόκειται για επικάλυψη. Το τρόφιμο επικαλύπτεται με αλεύρι, βουτιέται σε αυγό και μετά σε τριμμένη ψίχα ψωμιού (ή και άλλων παρόμοιων υλικών).

Χρειάζεται δυνατή φωτιά στο ψήσιμο, ώστε ο σχηματισμός της εξωτερικής τραγανής κρούστας, να συμπέσει χρονικά με το ψήσιμο του παναρισμένου υλικού μέχρι μέσα.

Στη συνέχεια του μαθήματος, ο σεφ ετοιμάζει χοιρινό σνίτσελ με προσούτο και μοτσαρέλα και σαλάτα με σελινόριζα.

Οι μαθητές αναλαμβάνουν την παρασκευή κοτόπουλου στήθους πανέ με βρώμη, παρμεζάνα και σάλτσα με γιαούρτι και δυόσμο, καθώς και κροκέτας τυριού με σάλτσα από πορτοκάλι και κύμινο.

Το μάθημα ολοκληρώνεται γλυκά, με μαριναρισμένες φράουλες με κρέμα βανίλιας και καραμελωμένο φύλλο κρούστας.