To έκτο επεισόδιο του ξεχωριστού ντοκιμαντέρ «Bossa Nova» που παρουσιάζει ο Γιώργος Λυκουρόπουλος, θα προβάλει την Παρασκευή 10 Μαΐου εκτάκτως στις 17:30 το Novasports 1.

Στο έκτο επεισόδιο με τίτλο «Η Βραζιλία στην τέχνη και στη δημιουργία», οι συνδρομητές των καναλιών Novasports θα έχουν την δυνατότητα να δουν την Βραζιλία μέσα από τα βιβλία και τα λευκώματα.

Συγγραφείς που έγραψαν για τη χώρα της «σάμπα», όπως ο Γιώργος Κατηφόρης στην Ελλάδα με το «Σάμπα και Κολέγιο», αλλά και ο Alex Bellos στην Αγγλία με το «Futbol» σε πρόλογο του Αντώνη Πανούτσου.

Επίσης κατά την διάρκεια του ντοκιμαντέρ θα προβληθούν εικόνες από το αριστουργηματικό φωτογραφικό λεύκωμα του ανθρωπολόγου Claude Levi – Strauss με τίτλο Saudades do Brazil («Νοσταλγία για την Βραζιλία»).

Ο δημοσιογράφος του Novasports, Γιώργος Λυκουρόπουλος κάλυψε 11.300 χιλιόμετρα μέσα σε 30 ημέρες, ταξίδεψε στις 12 πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Μουντιάλ, ακριβώς στις ίδιες ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι αγώνες του, δηλαδή από 12 Ιουνίου – 12 Ιουλίου.

Μέσα από το «Bossa Nova» οι συνδρομητές των καναλιών Novasports μεταφέρονται στην χώρα της «σάμπα» και βλέπουν τις πόλεις, τα γήπεδα, τους ανθρώπους, την κουλτούρα, την κοινωνία και παίρνουν χρηστικές πληροφορίες για τη χώρα που θα φιλοξενήσει τις καλύτερες Εθνικές ομάδες του κόσμου.

Το Bossa Nova μεταδίδεται και από την Web TV του Novasports.gr