Cindy Holland και Natasha Lyonne είναι πια δυο καυτά ονόματα της βιομηχανίας του θεάματος, καθεμιά από το δικό της μετερίζι.

Η Holland διοικεί το τμήμα των πρωτότυπων παραγωγών του δικτύου και η Natasha Lyonne είναι ο εγκέφαλος πίσω από αγαπημένες σειρές, όπως το «Orange Is the New Black» και το πρόσφατο «Russian Doll».

Την ώρα που η Cindy Holland, αντιπρόεδρος του τμήματος αυθεντικού περιεχομένου του Netflix, είναι ο άνθρωπος που κλείνει τις συμφωνίες για σειρές όπως οι «Russian Doll», «Stranger Things» και «Sex Education» και επεκτείνει τις δραστηριότητες του δικτύου, η Lyonne είναι ένα από τα δημιουργικά ταλέντα που τις ζωντανεύουν, ως δημιουργός, σεναριογράφος, παραγωγός και πρωταγωνίστρια φυσικά.

Η Holland είναι σήμερα υπεύθυνη για 1.500 σειρές που τροφοδοτούν με θέαμα κάπου 130 εκατ. τηλεθεατές στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Έχει στα χέρια της έναν προϋπολογισμό δισεκατομμυρίων συνάπτοντας επικερδείς συμφωνίες ένα meeting τη φορά.

Σπουδαγμένη στο Στάνφορντ, η 49χρονη ισχυρή κυρία του Netflix ήταν ο άνθρωπος που εξασφάλισε πέρυσι στο συνδρομητικό δίκτυο αυτό το ρεκόρ των 112 υποψηφιοτήτων για βραβείο Emmy, αλλά και τα τρία Όσκαρ του «Roma»! Και όπως υπόσχεται, δεν σκοπεύει να κόψει ρυθμούς.

Όσο για τη Natasha Lyonne, όταν δεν παίζει σε ανάρπαστες σειρές, είναι ένας σωστός δημιουργικός σίφουνας, υπογράφοντας παραγωγές, σενάρια, ακόμα και σκηνοθεσίες. Όπως έκανε στην ακαταμάχητη κωμική φετινή σειρά «Russian Doll», στην οποία συνυπέγραψε τη δημιουργία και την παραγωγή.

Πρωταγωνίστρια που να περνά με τέτοια άνεση και πίσω από τις κάμερες δύσκολα βρίσκεις στο Χόλιγουντ ή την αμερικανική τηλεόραση. Η Lyonne υπέγραψε, ας πούμε, το σενάριο και τη σκηνοθεσία σε κάποια επεισόδια του έβδομου και τελευταίου κύκλου του «Orange Is the New Black», μιας από τις σειρές που έβαλαν το Netflix στις ζωές μας…