Σημαντικές αλλαγές θα συμβούν στην ΕΡΤ, όσον αφορά το ενημερωτικό πρόγραμμά της, όπως ανακοινώθηκε με επίσημο τρόπο από τη Μεσογείων. Η πρώτη από αυτές τις αλλαγές έγινε γνωστή σήμερα το πρωί, στο κλείσιμο της ενημερωτικής εκπομπής της ΕΡΤ1 «Πρώτη Είδηση».

Ο δημοσιογράφος Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί, αλλά και ότι υπέβαλλε χθες την παραίτησή του. «Η τωρινή διοίκηση μου πρότεινε να μετακινηθώ σε άλλες ζώνες, αλλά αρνήθηκα, γιατί δεν είμαστε όλοι για όλα», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Θα αποχωρήσω από την ΕΡΤ, γιατί πολύ απλά θεωρώ τον εαυτό μου όχι ως εξάρτημα, το οποίο βγαίνει από το ένα κομμάτι και πάει στο άλλο, ούτε θεωρώ ότι η δημοσιογραφία είναι στη λογική της κινητικότητας».

Ο παρουσιαστής αποχαιρέτησε τους τηλεθεατές, ενώ ευχαρίστησε την ομάδα της εκπομπής, τις διοικήσεις της ΕΡΤ και τους εργαζόμενους στο Ραδιομέγατο που τον βοήθησαν μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Η εξέλιξη αυτή «πυροδότησε» μια σειρά δημοσιευμάτων σχετικά και με άλλα προγράμματα της ΕΡΤ και αλλαγές που πρόκειται να συμβούν, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από τη Μεσογείων με επίσημο τρόπο. Επίσης, σταματά και η απογευματινή εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου, στην οποία φημολογείται πως της προτάθηκε να μεταφερθεί στη μεταμεσονύχτια ζώνη.