Μερικές πολύ σοκαριστικές σκηνές περιέχει το ντοκιμαντέρ του Netflix «Our Planet» (Ο Πλανήτης μας), ειδικά για όσους αγαπούν υπερβολικά τα ζώα.

Το ντοκιμαντέρ ασχολείται με το πώς συνδέεται η ζωή στη Γη και την επίδραση που έχουν οι άνθρωποι – μερικές φορές εν αγνοία τους – στην κλιματική αλλαγή.

Όπως αναφέρει το buzzfeednews.com, οι σκηνές που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στους θεατές, προέρχονται από το δεύτερο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Frozen World» (Παγωμένος Κόσμος).

Συγκεκριμένα, τα επίμαχα πλάνα που έχουν σοκάρει τους τηλεθεατές, δείχνουν θαλάσσιους ίππους που πέφτουν διαδοχικά στο κενό, σε απότομες πλαγιές, για να ξεφύγουν από το στρίμωγμά τους σε μικρό χώρο γης, που προκαλείται από το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική.

Πολλοί χρήστες των social media ανέφεραν ότι οι σκηνές με τους θαλάσσιους ίππους ήταν πολύ σκληρές.

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ανάγκασαν το Netflix να τοποθετηθεί, εκδίδοντας μία προειδοποίηση για όσους αγαπούν τα ζώα αλλά και όσους δεν αντέχουν την ωμότητα των επίμαχων σκηνών και μπορεί να θεωρήσουν το ντοκιμαντέρ ενοχλητικό.

Έκανε λοιπόν μια ανάρτηση στο Twitter με την οποία δίνει μια λίστα με τα ακριβή χρονικά σημεία που υπάρχουν σκληρές σκηνές, ώστε το κοινό να είναι προετοιμασμένο.

Πρόκειται για τα εξής:

One Planet: 16:04 – 16:43
Frozen World: 16:29 – 17:47, 32:50 – 33:45, 48:45 – 51:00
Fresh Water: 26:10 – 27:09
Deserts and Grasslands: 28:45-29:10
High Seas: 37:42-37:52