Μία ακόμα ευκαιρία να επιστρέψουν στο σπίτι του MasterChef είχαν οι μάγειρες που δεν εξασφάλισαν χθες μία από τις τρεις λευκές ποδιές που έδωσαν οι κριτές σε παλιούς διαγωνιζόμενους, που είχαν ήδη δει την έξοδο.

Η μαγειρική δοκιμασία προέβλεπε να έχουν κι έναν βοηθό, επιλέγοντας από τους εννέα που είχαν απομείνει στο MasterChef 3 πριν τη «μεγάλη επιστροφή». Όταν ήρθε η σειρά του Τάσου, όλοι περίμεναν να επιλέξει τον Σταμάτη, με τον οποίο φαινόταν να έχουν έρθει πολύ κοντά, όσο βρισκόταν στον διαγωνισμό. Εκείνος όμως έκανε τον αιφνιδιασμό κι επέλεξε τον Μάνο, ξαφνιάζοντας και τον ίδιο. «Χάρηκα πάρα πολύ που με διάλεξε ο Τάσος, αν και οι περισσότεροι, μαζί κι εγώ, περιμέναμε να διαλέξει τον Σταμάτη, κυρίως για το φιλικό της υπόθεσης» είπε.

«Σκοπός είναι να μπω αυτή τη στιγμή στο παιχνίδι και όχι να πιω καφέ, οπότε καθαρά μαγειρικά παίρνω τον Μάνο» εξήγησε ο Τάσος για την επιλογή του.

Ο Σταμάτης όμως δεν το πήρε και τόσο καλά. «Νιώθω πάρα πολύ άσχημα γι’ αυτό που έγινε, εγώ τη φιλία τη σέβομαι πάρα πολύ. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ, ο καθένας έχει κάτι μέσα στο μυαλό του, έχει βάλει έναν στόχο γι’ αυτό το παιχνίδι. Εγώ δεν δουλεύω έτσι» είπε και συνέχισε: «Έχω πρόβλημα που δεν με διάλεξε ο Τάσος… Για μένα ήταν, είναι, αδελφός, από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στο παιχνίδι του το έδειξα. Δεν ξέρω τι συνέβη, δεν ξέρω ποιο είναι το θέμα αλλά εγώ δεν θα έκανα τέτοια κίνηση. Εγώ θα διάλεγα τον Τάσο… Ελπίζω να γυρίσει στο σπίτι και να μου δώσει μία εξήγηση. Δεν ξέρω πώς θα είναι η σχέση μας μετά από αυτό… Δεν ξέρω γιατί έχει συμβεί αυτό, το μυαλό μου δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι. Ναι, νιώθω ότι προδόθηκα από τον Τάσο».

«Τάσο, έγινε κάτι;» τον ρώτησε λίγο μετά από τον εξώστη, με τον Τάσο να μην του δίνει καμία απάντηση.

«Βγαίνεις έξω από το παιχνίδι, βλέπεις πράγματα που δεν έβλεπες μέσα στο σπίτι, και ξαφνικά ξεφανερώνονται διάφοροι χαρακτήρες» σχολίασε η Άλκηστις.

«Ο Σταμάτης σίγουρα θα περίμενε να διαλέξω αυτόν για δυάδα. Δεν πιστεύω να στραβώσει, αν είναι σωστός δεν θα στραβώσει. Τώρα αν δεν καταλάβει δεν φταίω εγώ» είπε από την πλευρά του ο Τάσος στην κάμερα.

Αργότερα, μετά την επιστροφή στο σπίτι, ο Τάσος εξήγησε: «Έχω ένα πλεονέκτημα, ότι έχω βγει έξω κι έχω δει πράγματα που δεν ήξερα, πράγματα που αλλιώς μου τα λέγανε κι αλλιώς ήτανε. Δύσκολο να είμαι ο ίδιος, έχουμε πάρα πολλά να πούμε… Σε αυτούς που έχω να πω πράγματα θα τα πω, ελπίζω να τα δεχτούνε και να μην έχουμε προβλήματα άλλα. Η αντίδραση του Σταμάτη ήταν υπερβολική. Μπορεί να μην του φαίνεται αλλά είναι ευαίσθητο παιδί, γι’ αυτό πρέπει να τα πούμε… Είδα κάποια πράγματα που δεν μου αρέσανε. Δεν είναι ότι δεν τα ήξερα, τα ήξερα. Απλώς εγώ επιμένω ότι μερικές φορές πρέπει να κρατάς το στόμα σου κλειστό…»

Μετά τον Τάσο, ο οποίος ουσιαστικά επελέγη από τους κριτές με μαγειρικά κριτήρια, οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να επιλέξουν ακόμα έναν μάγειρα που θα επέστρεφε στο σπίτι. Σχεδόν ομόφωνα επελέγη η Εύα, που είχε αποχωρήσει πρώτη από το MasterChef 3.

Έτσι συνολικά γύρισαν στο σπίτι πέντε παίκτες, ο Θάνος, ο Χάμπος, ο Ντέιβιντ, ο Τάσος και η Εύα, ανεβάζοντας ξανά στους 14 τους διαγωνιζόμενους και ανατρέποντας, πιθανώς, την τελική δεκάδα.