Επίθεση σε βάρος του δικαιώματος στην ενημέρωση κατήγγειλε η δημοσιογράφος και εκδότρια της εφημερίδας στη Μυτιλήνη «Πολιτικά», Βαρβάρα Γκιγκιλίνη.

Η επώνυμη καταγγελία της αφορά επαγγελματία της αγοράς, ο οποίος «ήρθε στην εφημερίδα, μας απείλησε, μας εξύβρισε, μας συκοφάντησε και μας εκβίασε».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εξύβριση, η συκοφάντηση και η εκτόξευση απειλών σε βάρος της δημοσιογράφου έγινε με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας για το γνωστό θέμα της τοποθέτησης υπερμεγέθους σταυρού στον αρχαιολογικό παραθαλάσσιο βραχώδη χώρο στου Απελή, στη Μυτιλήνη.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος φέρεται να κατηγορείται και για άλλες ανάλογες επιθέσεις σε βάρος ανθρώπων της ενημέρωσης και όχι μόνο. Η κ. Γκιγκιλίνη -όπως είπε- θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ σημειώνει ότι από τις πολλές καταγγελίες για επιθέσεις σε βάρος ανθρώπων της ενημέρωσης, που έφθασαν μάλιστα να προκαλέσουν την αντίδραση και του Συμβουλίου της Ευρώπης και για τις οποίες υπήρξαν μηνυτήριες αναφορές, καμία δεν έχει εκδικαστεί ούτε καν σε πρώτο βαθμό.