Με ένα εξαιρετικό, όπως αποφάνθηκαν οι τρεις κριτές, πιάτο διεκδίκησε μία θέση στο bootcamp του MasterChef 3 ο 29χρονος Τάσος από την Κρήτη. Έφτιαξε μία παραδοσιακή κρητική συνταγή, αυγά με πατάτες, ανθόγαλο και απάκι, και με αυτό απέσπασε πολύ καλές κριτικές.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς του είπε πως το πιάτο του χτυπά «στα ίσια» αντίστοιχο πιάτο γνωστού εστιατορίου, και μάλιστα εξέφρασε την ελπίδα να μην παρεξηγηθεί, από την τοποθέτησή του αυτή, από άλλους συναδέλφους του μάγειρες.

«Χίλια μπράβο» είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, τονίζοντας πως μέσα στην απλότητά του είναι μία εξαιρετική ιδέα και αναδεικνύει την εντοπιότητα. «Καμιά φορά η απλότητα κρύβει πολυπλοκότητα μέσα της» σχολίασε ο Πάνος Ιωαννίδης, και είπε στον 29χρονο πως για το πιάτο του χρησιμοποίησε δύο τεχνικές που όσο απλές και να είναι δεν τις κάνουν όλοι καλά.

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως προφανώς είχε ενθουσιάσει τους κριτές και είχε την ποδιά του MasterChef σίγουρη, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος αποφάσισε να κάνει στον διαγωνιζόμενο μία πλάκα, που κράτησε μόνο λίγα δευτερόλεπτα αλλά τον έκανε να παγώσει. «Απλά πρέπει να σου πούμε πως δυστυχώς ήσουν εκτός χρόνου, οπότε…» είπε κι έκανε τον 29χρονο να τα χάσει, μέχρι να «σπάσει», να γελάσει και να φανεί πως αστειευόταν.