Στη δοκιμασία αποχώρησης, τα κορίτσια του Greece’s Next Top Model κλήθηκαν να δοκιμάσουν τα «ιδιαίτερα» εδέσματα ενός black-tie γεύματος και πόζαραν με στιλ και χάρη στο φακό του Στέφανου Παπαδόπουλου.

Στη συνέχεια, ανακοινώθηκε η τριάδα με τις χειρότερες φωτογραφίες της εβδομάδας. Τότε ακούστηκαν τα ονόματα των Άννα, Ειρήνη και Μικαέλα και τελικά από το ριάλιτι αποχώρησε η Άννα Τσακουρίδου, μιας και όπως είπε η κριτής η Μικαέλα έχει κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια.

«Δεν νιώθω αδικημένη. Ήταν μια κακή στιγμή, ίσως μια σειρά από κακές στιγμές. Δεν δείχνω να λυπάμαι ιδιαίτερα γιατί η αλήθεια είναι πως ίσως το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι θα έρθει αυτή η στιγμή και ήθελα να το πάρω πιο πολύ στην πλάκα για να μην λυπηθώ. Δεν τελειώνει το όνειρο του μόντελινγκ εδώ πέρα. Σίγουρα το GNTM είναι μια μεγάλη ευκαιρία, πήρα πολλά μαθήματα από εδώ και σίγουρα θα τα έχω στο μυαλό μου έξω» σχολίασε φεύγοντας από το ριάλιτι η Άννα Τσακουρίδου.

Νωρίτερα μια ατάκα της Ειρήνης Ερμίδου έκανε την Ξανθή να… στραβώσει και να αρχίσει να συζητάει μέσα στο σπίτι του Greece’s Next Top Model με τα υπόλοιπα κορίτσια τι της έκανε.

Αυτό δεν άργησε να φτάσει στα αυτιά της πρώτης που την πλησίασε θέλοντας να εξηγηθεί και να ζητήσει συγγνώμη για το σκηνικό, μιας και πρόκειται για παρεξήγηση και δεν είχε εκείνη αποδέκτη.

Η στάση, όμως, της Ξανθής που το προσπερνούσε έκανε την Ειρήνη να βγει εκτός εαυτού και να αρχίσει τα… γαλλικά!

«Ξανθούλα έχει ακουστεί ότι σου είπα εγώ κάτι για τα κιλά σου στη λιπομέτρηση. Ρε Καζαριάν σε εσένα δεν το είπα; Εγώ τώρα το μαθαίνω…», είπε αρχικά η Ερμίδου με την Ξανθή να απαντά: «Κάτι είπε ο άνθρωπος για το λίπος και με έδειξες ξεκάθαρα. Δεν έγινε όμως και κάτι, δεν δίνω σημασία».

Το λόγο πήρε ξανά η Ειρήνη που είπε: «Έρχομαι να σου κάνω μια κουβέντα γιατί πραγματικά δεν καταλαβαίνω. Πες μου λίγο τι είπαμε ξεκάθαρα… Δεν θα ερχόμουν να τα βρω μαζί σου. Δεν εννοούσα κάτι τέτοιο, δεν ξέρω πως φάνηκε, σου ζητώ συγνώμη».

Ωστόσο, δεν το δεχόταν τόσο εύκολα το Plus size μοντέλο του reality μόδας: «Έδειξες κανονικότατα εμένα, δίπλα σου ήμουν και έκανες αυτό, όπως και να ‘χει δεν με ενδιαφέρει τι είπες, να ‘σαι καλά…».

Λίγο αργότερα η Ειρήνη τη ρώτησε : «Σου έχω πει εγώ ποτέ κάτι για τα κιλά σου;» και η Ξανθή απάντησε: «Ναι μου έχεις πει στις αρχές ότι τρώω πάρα πολύ…».

Και κάπου εκεί η συζήτηση άρχισε να… ξεφεύγει… «Είναι κακό να σου πω κοπέλα μου γιατί βάζεις τόσο; Αυτό θα το έλεγα και στη Μικαέλα. Τώρα μου πετάς ένα καρφί το οποίο δεν ισχύει. Δεν θα μου βγάλεις εμένα κακή εικόνα επειδή εσύ έχεις ανασφάλειες. Είσαι κομπλεξικιά, έρχομαι και σου δίνω εξηγήσεις και μου τη λες και από πάνω…», αναρωτήθηκε η Ειρήνη Ερμίδου που άκουσε την Ξανθή να της λέει: «Έχω εγώ ανασφάλειες; Κομπλεξικιά είσαι εσύ».

«Άντε γαμ… ! Πάω να σου πω εξηγήσεις και μου τη λες κιόλας. Έλεος ρε μαλ… Έλεος!» φώναξε η Ειρήνη φεύγοντας…