Νέα επίθεση εναντίον των ΜΜΕ τα οποία -όπως υποστηρίζει- τον αδικούν εξαπέλυσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανακαλέσει τις διαπιστεύσεις ορισμένων δημοσιογραφικών οργάνων που τα θεωρεί διεφθαρμένα.

«Τα ΜΜΕ των fake news κάνουν υπερωρίες. Μόλις αναφέρθηκε ότι, παρά τις σπουδαίες επιτυχίες που έχουμε στην οικονομία και σε όλα τα υπόλοιπα, το 91% των πληροφοριών που με αφορούν στα τηλεοπτικά δίκτυα είναι αρνητικές (ψευδείς πληροφορίες)», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Γιατί να εργαζόμαστε τόσο σκληρά με τα μέσα ενημέρωσης όταν είναι διεφθαρμένα; Να ανακαλέσουμε τις διαπιστεύσεις τους;», διερωτήθηκε.

0146698775697

Ο Τραμπ επιτίθεται συχνά στα «ανέντιμα» ΜΜΕ και αποκαλεί fake news (ψευδείς ειδήσεις) τις πληροφορίες που δεν είναι θετικές για τον ίδιο. Μάλιστα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δεν παρέστη στα τέλη Απριλίου στο περίβλεπτο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου. Οι δημοσιογράφοι αυτοί εργάζονται καθημερινά στον χώρο του προεδρικού μεγάρου, όπου υπάρχει μια αίθουσα Τύπου για τους ίδιους και στις διαπιστεύσεις τους (την άδεια να εργάζονται στον Λευκό Οίκο) αναφερόταν ο Αμερικανός πρόεδρος.