Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου κατόπιν της ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Απριλίου.

Πρόεδρος αναδείχτηκε ο Θωμάς Σιωζόπουλος από τον Πήγασο, αντιπρόεδρος ο Κωνσταντίνος Καμάρας από το 24 Media, γενικός γραμματέας ο Νίκος Γκουράρος από τον ΔΟΛ, ταμίας ο Δημήτρης Ηλιόπουλος από το Αθηνόραμα και μέλος ο Marco Struecker από τον ΑΝΤΕΝΝΑ.

Η Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου δημιουργήθηκε στα πρότυπα αντίστοιχων ενώσεων του εξωτερικού και αποτελεί επίσημο φορέα των ελληνικών εταιρειών που παράγουν και διανέμουν ποιοτικό, πρωτογενές και επώνυμο περιεχόμενο στα ηλεκτρονικά μέσα.

Βασικοί σκοποί της Ένωσης είναι η αναβάθμιση, ανάπτυξη και προώθηση του ψηφιακού περιεχομένου, η θέσπιση κανόνων για την ομαλότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της ελληνικής διαδικτυακής αγοράς και η εν γένει οικονομική ανάπτυξη των μελών της στο χώρο της διαδικτυακής οικονομίας.

Προτεραιότητες της Ένωσης είναι η καθιέρωση προτύπων για την μέτρηση και την πιστοποίηση των μετρήσεων στο Διαδίκτυο, η καθιέρωση προτύπων για την παραγωγή και διανομή του ψηφιακού περιεχομένου και η προώθηση της επιχειρηματικότητας των ψηφιακών εκδόσεων στον χώρο του διαδικτύου.

Η ΕΝ.Ε.Δ. αποτελεί επίσημο φορέα των ελληνικών εταιριών που παράγουν και διανέμουν ποιοτικό πρωτογενές περιεχόμενο στα Ηλεκτρονικά Μέσα και αυτή τη στιγμή συμμετέχουν σε αυτήν οι εταιρίες: Prime Media, ΑΝΤΕΝΝΑ Internet, MEGA, Capital.gr, ΔΟΛ, Ναυτεμπορική, Star Channel, 24 Media, Πήγασος Interactive και Αθηνόραμα.