Η ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου, θα προβάλει το Σάββατο 3 Μαρτίου από την ΕΤ1 ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη.

Στις 19:00 θα προβληθεί σε πρώτη προβολή η εκπομπή «Αόρατα νήματα του χρόνου», με υλικό από τις συναντήσεις που είχε ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου Αλέξανδρος Ρωμανός-Λιζάρδος με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Μέσα από τη συζήτηση, ο σκηνοθέτης περιέγραψε τις άγνωστες πτυχές της ταινίας του «Η σκόνη του χρόνου».

Αμέσως μετά στις 20:00 θα προβληθεί σε επανάληψη το επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Ο αιώνας που φεύγει», με τίτλο «Ένας αιώνας και μια μέρα μέσα από τις ταινίες του Αγγελόπουλου»

Ο δημοσιογράφος Κώστας Κωβαίος είχε παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο και την καλλιτεχνική του διαδρομή. Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος και ο Βασίλης Ραφαηλίδης, μίλησαν για τα θέματα των ταινιών του, που εμπνέονται από αληθινά ιστορικά γεγονότα και αναδεικνύουν πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές όψεις της ελληνικής πραγματικότητας.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε στον τρόπο γραφής του, τη σχέση πραγματικής ζωής και κινηματογράφου, τους λόγους που δημιουργεί, την ανάγκη του να προσεγγίσει τη νέα εποχή και τη νέα γενιά. Κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ προβάλλονται αποσπάσματα από σημαντικές ταινίες του δημιουργού, που εμπνεύστηκαν από τις διάφορες ιστορικές περιόδους και επιχείρησαν να αποτυπώσουν διάφορες πτυχές τους.

Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται στις 21:00 με την ταινία του Θ. Αγγελόπουλου «Μια αιωνιότητα και μια μέρα» με τους Bruno Ganz, Isabelle Renauld, Fabrizio Bentivoglio, Αχιλλέα Σκέβη, Δέσποινα Μπεμπεδέλη κ.α.