Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του 7ου κύκλου του Game of Thrones δικαίωσε -σχεδόν- όλους τους θαυμαστές της τηλεοπτικής σειράς.

Το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου, με τίτλο «Dragonstone», είδαν στις ΗΠΑ 16,1 εκατομμύρια τηλεθεατές (σε όλες τις πλατφόρμες, δηλαδή συνδρομητές του καναλιού ή DVR/streaming), έναντι περίπου 8 εκατομμυρίων που είχαν παρακολουθήσει την πρεμιέρα του 6ου κύκλου.

Αυτές είναι μόνο οι τηλεθεάσεις του επεισοδίου την πρώτη ημέρα που προβλήθηκε, δεν συμπεριλαμβάνει δηλαδή αυτούς που θα το δουν τις επόμενες ημέρες μέσω διαδικτύου ή θα αγοράσουν το dvd όταν αυτό θα είναι διαθέσιμο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη νέα σεζόν κουμάντο κάνουν οι γυναίκες για πρώτη φορά. Στο Σιδερένιο Θρόνο έχει ανέβει η Σέρσεϊ Λάνιστερ, η Ντένερις Ταργκάριεν ορίζει έναν τεράστιο στόλο και η Άρια Σταρκ παίρνει το ρόλο τιμωρού για τον Κόκκινο Γάμο. Ξεχωριστή είναι η παρουσία του τραγουδιστή Εντ Σίραν, που παίζει έναν μικρό ρόλο.

Τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης ξεπέρασαν το ρεκόρ των 8,11 εκατ. θεατών που είχαν παρακολουθήσει το φινάλε της πέμπτης σεζόν το 2015 και τα 8 εκατ. που είχαν παρακολουθήσει την πρεμιέρα εκείνου του κύκλου.