Κυκλοφορούν αύριο τα ΝΕΑ, καθώς η απόφαση του Πρωτοδικείου για την αποδέσμευση ενός τραπεζικού λογαριασμού το πρωί της Δευτέρας είναι θετική.

Πριν από λίγο το Πρωτοδικείο της Αθήνας αποφάσισε την αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού που διατηρεί ο ΔΟΛ στην Alpha Bank προκειμένου να εξασφαλιστούν τα αναγκαία «για την λειτουργία της επιχείρησης» και την έκδοση των εντύπων της.

Η πρόεδρος των πρωτοδικών Βασιλική Μπάστα αποτιμώντας τα νέα στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναστέλλει ουσιαστικά την ισχύ της προηγούμενης προσωρινής διαταγής που ειχε οδηγήσει σε ασφυξία τον Οργανισμό και στην αναστολή έκδοσης των εντύπων του.

Η δικαστική λειτουργός αναφέρει, μεταξύ άλλων στην απόφαση της «διατάσσω την αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού στην Alpha Bank προκειμένου κάθε κατατεθισσόμενο από την έκδοση της παρούσας και εφεξής σε αυτόν τον λογαριασμό ποσό είτε από την εταιρείας Άργος ΑΕ είτε από τρίτους οφειλέτες της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ΔΟΛ να διατίθεται ελεύθερα από την τελευταία αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες της εξακολούθησης της λειτουργίας της επιχείρησης και ειδικότερα για την κάλυψη των εξόδων λειτουργία της και την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων σε αυτήν».

Παράλληλα, η απόφαση απαγορεύει οποιαδήποτε μεταβολή ή διάθεση οποιουδήποτε άλλου περιουσιακού στοιχεία του ΔΟΛ.

«Μια πρώτη μικρή νίκη. ΤΑ ΝΕΑ αύριο πάλι στα περίπτερα. Η δικαστική απόφαση μας δίνει οξυγόνο», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο σημερινός διευθυντής της εφημερίδας Παναγιώτης Λάμψιας.