Το βιβλίο της έχει γίνει Best seller σε όποια χώρα κι αν έχει κυκλοφορήσει. Αν και η μεταφορά του στην οθόνη θα μπορούσε να γίνει στο Hollywood, η Βικτόρια Χίσλοπ αρνήθηκε, επειδή δεν την άφηναν να είναι παρούσα στα γυρίσματα.

Η συγγραφέας μπορεί αυτό τον καιρό να βρίσκεται στην Αγγλία προκειμένου να ολοκληρώσει το επόμενο βιβλίο της, που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Διόπτρα, μόλις όμως γράψει και τον επίλογο, είναι σίγουρο ότι θα έρθει ξανά στην Ελλάδα.

Η «Espresso» κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί της και να αποκαλύψει το στόρι του νέου βιβλίου της, που θα κάνει πάταγο αφού και πάλι ασχολείται με την Ελλάδα, και συγκεκριμένα με τη Θεσσαλονίκη.

«Μόλις τελείωσα το πρώτο πρόχειρο της νέας μου νουβέλας με τίτλο ΄΄Το Νήμα΄΄. Εκτυλίσσεται στη Θεσσαλονίκη και διηγείται την ιστορία δύο ανθρώπων που έζησαν τις αναταράξεις του 20ου αιώνα στην πόλη. Ξεκινά με τη φωτιά του 1917», ανέφερε ενώ πρόσθεσε πως «διερευνά μερικά από τα πράγματα που εξηγούν γιατί η Ελλάδα είναι όπως είναι». Το πιο σημαντικό, είναι πως πρόκειται για μια ιστορία αγάπης, και η Βικτόρια Χίσλοπ ξέρει πολύ καλά το μυστικό της επιτυχίας.