Μέσα σε εκρηκτικό κλίμα για όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, που υποφέρουν από μείωση εσόδων η οποία οδηγεί σε περικοπές πάσης φύσεως, γίνονται την επόμενη Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Μάιου οι εκλογές της ΕΣΗΕΑ.

Όμως το πιεστικό κλίμα των απολύσεων, των μειώσεων μισθών και η είσοδος των ατομικών συμβάσεων εργασίας, καθόλου δεν επηρέασαν τον δημοσιογραφικό συνδικαλισμό, ο οποίος αντί να εκφραστεί ενωτικά, έχει πολυδιασπαστεί σε 8 ψηφοδέλτια για 11 θέσεις στο Δ.Σ.

Την ίδια ώρα που έκλειναν οι προθεσμίες στην ΕΣΗΕΑ την Πέμπτη, οι τεχνικοί τηλεόρασης ανακοίνωναν την τετραήμερη απεργία, από το πρωί της ερχόμενης Τρίτης ως το πρωί του επόμενου Σαββάτου.

Εάν πραγματοποιηθεί τελικά, σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει τηλεοπτική ενημέρωση από τα ιδιωτικά κανάλια για τέσσερις ημέρες!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Κόσμου του Επενδυτή, κλίμα έντασης επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης των εφημερίδων «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά» ότι θα προχωρήσουν σε εκ περιτροπής εργασία.

Η ΕΣΗΕΜΘ κήρυξε 48ωρη απεργία Παρασκευή και Σάββατο, όμως την ανέστειλε όταν η εργοδοσία πήρε πίσω την ανακοίνωσή της.

Στο «Έθνος» επιχειρήθηκε να επιβληθούν ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειωμένες αποδοχές και εργασιακά δικαιώματα, όπως προ μηνών στο ΣΚΑΪ. Η έγκαιρη παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ το επέτρεψε. Ακούγεται ότι και στον ΔΟΛ ετοιμάζεται επίσης μείωση μισθών από 10% έως 20%.