Χωρίς τέλος φαίνεται θα είναι οι κινητοποιήσεις στον κλάδο των ΜΜΕ, αφού μετά την τετραήμερη απεργία της προηγούμενης εβδομάδας, το διασωματειακό προτείνει και νέα τετραήμερη απεργία.

Προς το παρόν, τα συμμετέχοντα σωματεία δεν έχουν απαντήσει στην πρόταση για τη νέα απεργία, που προσδιορίζεται για μετά το Πάσχα, τις πρώτες ημέρες του Μαΐου. Στην ΕΣΗΕΑ, άλλωστε, η προηγούμενη απεργία δεν «αγκαλιάστηκε» απ’ όλες τις παρατάξεις, ενώ και η απεργιακή συγκέντρωση είχε μικρή συμμετοχή.

Πολλές πλευρές, μάλιστα, εκφράζουν τον φόβο ότι μια δεύτερη μεγάλη κινητοποίηση σε τόσο σύντομο διάστημα θα θέσει σε κίνδυνο τη συνοχή του διασωματειακού, αλλά και της ίδιας της ΕΣΗΕΑ, καθώς έχουν ήδη εκφράσει επιφυλάξεις με τις ανακοινώσεις σε «Νέα», «Βήμα», «ΣΚΑΪ» και άλλα μέσα ενημέρωσης, ενώ για πολλούς τίθεται και οικονομικό ζήτημα, καθώς οι συνεχείς κινητοποιήσεις έχουν σημαντικές επιπτώσεις στους μισθούς τους. Στην περίπτωση, μάλιστα, των τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης, που πραγματοποίησαν άλλη μια 48ωρη απεργία την περασμένη βδομάδα, το βάρος είναι δυσβάστακτο.

Οι υπέρμαχοι της πρότασης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Κεφάλαιο», παραθέτουν τις συναντήσεις των εκδοτών με εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ αμέσως μετά την απεργία αλλά και την επικείμενη συνάντηση με τους εκπρόσωπους των ιδιωτικών καναλιών ως αποτέλεσμα της απεργιακής κινητοποίησης και ελπίζουν ότι θα οδηγηθούν σε υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Ωστόσο, θεωρούν ότι επείγει να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις άμεσα, γιατί αλλιώς θα «ξεχαστούν», εν όψει των εκλογών της 26ης Μαΐου στην ΕΣΗΕΑ, και θα χαθεί πολύτιμος χρόνος.