Ιδιαίτερη αναφορά στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας με το δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, έγινε στο ζήτημα των ραδιοφωνικών σταθμών του Δήμου Αθηναίων και στο νέο περιβάλλον που θα δημιουργηθεί με τους νέους ψηφιακούς χάρτες συχνοτήτων, στη λογική της εξάμηνης παράτασης της λειτουργίας τους.

Αναφέρθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν την ευρυζωνικότητα και την ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Στις προθέσεις του υπουργείου είναι να αντιμετωπιστεί το ζήτημα με το «ράβε ξήλωνε» δρόμων και πεζοδρομίων για την υπογειοποίηση καλωδίων και αγωγών. Για το λόγο αυτό, θα εκδοθεί άμεσα κοινή υπουργική απόφαση που θα ρυθμίζει τα δικαιώματα διέλευσης δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών (είναι η συχνότερη αφορμή για την οποία γίνονται έργα στους δρόμους) και θα περιορίζει σημαντικά την ταλαιπωρία των δημοτών.

Με βάση αυτή, οι εκάστοτε πάροχοι των εταιριών τηλεπικοινωνίας θα πρέπει να λαμβάνουν ειδική άδεια, από το δήμο, καταθέτοντας το αίτημά τους μαζί με σειρά δικαιολογητικών. Παράλληλα θα έχουν την υποχρέωση να αποκαθιστούν κάθε ζημιά ή βλάβη η οποία θα προκαλείται από τις εργασίες τους.

Ακόμη συζητήθηκε το κρίσιμο θέμα των συγκοινωνιών στην Αθήνα, αλλά και της βιώσιμης κινητικότητας προς όφελος των πεζών της πόλης.

Οι διαβάσεις πεζών, η κυκλοφορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες, η σωστή σήμανση, οι κατάλληλες πινακίδες, τα σημεία των τερματικών σταθμών των τουριστικών λεωφορείων, καθώς και το θέμα της οδικής ασφάλειας, χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων προκειμένου η πόλη των Αθηνών να γίνει φιλική στους δημότες της, όπως διαπιστώθηκε στη συνάντηση.