Στο χθεσινό επεισόδιο της σειράς του Mega «Η γη της ελιάς» είδαμε πως: Η αντίδραση της Αριάδνης στο σχόλιο του Στάθη, του γεννά την υποψία πως κάτι συμβαίνει ανάμεσα σ’ εκείνη και τον Χρήστο. Ο Φίλιππος αποκαλύπτει στον Παρασκευά όλη την αλήθεια για τη συγγένειά του με την Ειρήνη και τον βάζει να ορκιστεί πως δεν θα μιλήσει σε κανέναν. Η ένταση στο σπίτι μεταξύ του Μάνου και της Αμαλίας συνεχίζεται και θυμίζει ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Η Χάιδω πηγαίνει στο Δημαρχείο για να διευθετήσει ένα θέμα και η Αμαλία της φέρεται άκρως απαξιωτικά δείχνοντας για άλλη μια φορά το κακό της πρόσωπο.

Η Χρυσούλα «πιάνει» τον Τάσο να παρακολουθεί την πρώην γυναίκα του κι αυτός την απειλεί πως, αν το πει στην Αρετή, θα τον βρει μπροστά της. Στο μεταξύ, ο Κωνσταντίνος καλεί τον Χρήστο στο σπίτι του και τον ρωτάει ευθέως αν παίζει κάτι με την Αριάδνη. Ο τοκετός της Ξένιας ξεκινά και ο Δημοσθένης σπεύδει στο νοσοκομείο.

Τι θα δούμε απόψε στις 21:00;

Η Ξένια γεννάει ένα υγιέστατο αγοράκι και ο Δημοσθένης ψάχνει γυναίκα για να το κρατάει στο σπίτι, ενώ φίλοι και συγγενείς τού γυρίζουν την πλάτη. Εξακολουθεί να αγνοεί βέβαια πως τα σχέδια της Ξένιας έχουν αλλάξει. Ο Κωνσταντίνος μιλάει στην Ισμήνη για το «περαστικό» φλερτ του Χρήστου και της Αριάδνης κι εκείνη αποφασίζει να λάβει τα μέτρα της. Ο Στάθης σιγουρεύεται όλο και περισσότερο για το μπλέξιμο της Αριάδνης με τον ανιψιό τού καλύτερού του φίλου και τρέμει για την ημέρα που θα βρεθεί αντιμέτωπος με την κοινωνία της Μάνης. Η Αναστασία και ο Αποστόλης ετοιμάζονται για τον αρραβώνα τους. Ο Στάθης δεν αντέχει να ζει με την αμφιβολία και σκέφτεται να παρακολουθήσει την Αριάδνη.