Στο χθεσινό επεισόδιο της σειράς του Mega «Η γη της ελιάς» είδαμε πως: Η Μαρία συνειδητοποιεί το τεράστιο λάθος που έχει κάνει με τον εκδότη του βιβλίου και ο Λυκούργος προσπαθεί να σώσει την κατάσταση. Η Αμαλία αντιλαμβάνεται ότι ο Ισίδωρος δεν έχει πάει στην Αμερική για δουλειά και γυρίζει στις παλιές κακές της συνήθειες, εκνευρίζοντας τον Μάνο. Ο Στάθης παρατηρεί την οικειότητα ανάμεσα στον Χρήστο και την Αριάδνη και τη ρωτάει ευθέως αν αυτός είναι το αγόρι που έχει ερωτευτεί.

Ο Αποστόλης κάνει επίσημη πρόταση αρραβώνα στην Αναστασία, ενώ ο Ορέστης μαθαίνει ότι ο Κουράκος και η Δήμητρα χώρισαν. Ο Παρασκευάς αρχίζει πάλι να έχει βλέψεις για την Θεοδώρα και ο Φίλιππος αναγκάζεται να του πει ότι η Ειρήνη είναι αδελφή του.

Τι θα δούμε απόψε στις 21:00;

Η αντίδραση της Αριάδνης στο σχόλιο του Στάθη, του γεννά την υποψία πως κάτι συμβαίνει ανάμεσα σ’ εκείνη και τον Χρήστο. Ο Φίλιππος αποκαλύπτει στον Παρασκευά όλη την αλήθεια για τη συγγένειά του με την Ειρήνη και τον βάζει να ορκιστεί πως δεν θα μιλήσει σε κανέναν. Η ένταση στο σπίτι μεταξύ του Μάνου και της Αμαλίας συνεχίζεται και θυμίζει ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Η Χάιδω πηγαίνει στο Δημαρχείο για να διευθετήσει ένα θέμα και η Αμαλία της φέρεται άκρως απαξιωτικά δείχνοντας για άλλη μια φορά το κακό της πρόσωπο.

Η Χρυσούλα «πιάνει» τον Τάσο να παρακολουθεί την πρώην γυναίκα του κι αυτός την απειλεί πως, αν το πει στην Αρετή, θα τον βρει μπροστά της. Στο μεταξύ, ο Κωνσταντίνος καλεί τον Χρήστο στο σπίτι του και τον ρωτάει ευθέως αν παίζει κάτι με την Αριάδνη. Ο τοκετός της Ξένιας ξεκινά και ο Δημοσθένης σπεύδει στο νοσοκομείο.