Ο Γιώργος Λιάγκας, με αφορμή τη συγκίνηση της Δέσποινας Βανδή στο χθεσινό live για τη «Νύχτα με… ρυθμό» για ένα συγκεκριμένο τραγούδι που έχει συνδέσει με τον πατέρα της, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή (ο λόγος για το «Μέχρι Μάη Μήνα»), προχώρησε σε μία προσωπική εξομολόγηση για μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της τηλεοπτικής του καριέρας, όταν χρειάστηκε να πάει στο πλατό, έχοντας περιτονίτιδα.

Ανάμεσα στα κομμάτια, που ερμήνευσε η Δέσποινα Βανδή και έφεραν το χειροκρότημα του κοινού ήταν λοιπόν το «Μέχρι Μάη μήνα», το οποίο, όπως εξήγησε η ίδια της φέρνει ιδιαίτερη συγκίνηση, όταν το τραγουδάει σε εμφανίσεις της.

Με τρεμάμενη φωνή λοιπόν, το ερμήνευσε η τραγουδίστρια, καθώς εξήγησε, πως πρόκειται για ένα κομμάτι, που το έχει συνδυάσει με την απώλεια του πατέρα της και την συναισθηματική κατάσταση, στην οποία βρισκόταν τότε η μητέρα της.

«Με αυτό το κομμάτι, με τα περισσότερα δηλαδή σκέφτομαι πρόσωπα, καταστάσεις, μοιραία συμβαίνει αυτό, αβίαστα. Αυτό το τραγούδι το έχω συνδυάσει με την ψυχολογία της μητέρας μου, που έχασε τον πατέρα μου. Τον χάσαμε πριν πολλά χρόνια. Είναι συνδυασμένο με την απώλεια του μπαμπά και με συγκινεί, γιατί νιώθω, ότι οι συγκεκριμένοι στίχοι συγχρωτίζονται με την ψυχολογία της. Θα προσπαθήσω να μην σκεφτώ τίποτα παρά μόνο τις νότες», είπε η Δέσποινα Βανδή και παίρνοντας αφορμή από αυτό ο παρουσιαστής σχολίασε:

«Είναι πιο δύσκολη η δουλειά που κάνει η Βανδή και η κάθε Βανδή, που ένα τραγούδι μπορεί να της έχει πει κάτι, ή αυτή που κάνουμε εμείς, που επί 30 χρόνια καθόμαστε εδώ και κάνουμε τους χαριτωμένους, ενώ μπορεί να έχουμε χίλια προβλήματα; Για όλους όσοι κάνουμε αυτή τη δουλειά για 30 χρόνια επί 3 ώρες τη μέρα. Γιατί να στενοχωρηθώ για τη Βανδή και όχι για τον εαυτό μου; Είναι υποχρέωσή μου να το κάνω» είπε ο Γιώργος Λιάγκας και στη συνέχεια αποκάλυψε:

«Κάνω αυτή τη δουλειά 27 χρόνια και τα περισσότερα χρόνια κάνω καθημερινές εκπομπές στην τηλεόραση. Είμαι από τους μακροβιότερους. Έχω λείψει ελάχιστα. Έχω έρθει με πυρετούς, με αρρώστιες… Έλειψα όταν με πήγαν με περιτονίτιδα στο νοσοκομείο και είχα 30% πιθανότητες να ζήσω και 70% να πεθάνω. Τότε η Φαίη Σκορδά ήταν λεχώνα, ήταν το πρώτο μας παιδί 10 ημερών. Δεν μπορούσε να έρθει στη δουλειά. Έχω μια τομή 50 πόντους. Βγήκα σε 10 μέρες από το νοσοκομείο. Ήρθα και κάνω εκπομπή – είναι σιχαμερό αυτό που θα πω τώρα – και αισθάνομαι ότι γίνομαι μούσκεμα εδώ και έχουν ανοίξει τα ράμματα. Φεύγω 11:30, με ράβουν χωρίς αναισθητικό με τοπική αναισθησία και γυρίζω και κάνω κλείσιμο εκπομπής. Μη μου λέτε τώρα να λυπηθώ για τη Βανδή και την οποιαδήποτε Βανδή, λυπάμαι τον εαυτό μου πάνω από όλα. Δεν είμαστε γελωτοποιοί. Λέει ο κόσμος τι κάνουν τώρα αυτοί, βγαίνουν και λένε 10 μαλ… Δεν είναι έτσι», κατέληξε ο Γιώργος Λιάγκας.