Από τη Britney Spears μέχρι τη Natalie Portman και την Jada Pinkett Smith, πολλές διάσημες γυναίκες έχουν γίνει πρωτοσέλιδα επειδή ξύρισαν τα μαλλιά τους. Η Sinéad O’Connor είναι όμως ίσως η πιο διάσημη για αυτή της την επιλογή.

«Δεν αισθάνομαι ο εαυτός μου αν δεν έχω ξυρισμένα τα μαλλιά μου», είχε πει κάποτε η θρυλική Ιρλανδή μουσικός, η οποία πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 56 ετών. «Οπότε, ακόμα και όταν θα είμαι γριά, έτσι θα τα έχω».

Σε συνέντευξή της στο Dr. Phil το 2017, η O’Connor αποκάλυψε τον σπαρακτικό λόγο για τον οποίο επέλεξε για πρώτη φορά το κοντό κούρεμα όταν μεγάλωνε στο Δουβλίνο.

«Όταν ήμασταν παιδιά, η αδελφή μου είχε όμορφα κόκκινα μαλλιά, υπέροχα κόκκινα μαλλιά. Γι’ αυτό τη ζήλευα», θυμήθηκε.

«Αλλά η μητέρα μου θεώρησε ότι τα μαλλιά της αδελφής μου ήταν άσχημα και φρικτά και αηδιαστικά. Και άρχισε -όταν είχα μακριά μαλλιά- να μας συστήνει ως την όμορφη κόρη της και την άσχημη κόρη της. Και γι’ αυτό έκοψα τα μαλλιά μου».

Επιπλέον, η τραγουδίστρια του «Nothing Compares 2 U» δήλωσε ότι θα ήταν «επικίνδυνο» έχει μαλλιά σε ένα πιο παραδοσιακά θηλυκό στυλ, προσθέτοντας: «Δεν ήθελα να με βιάσουν. Δεν ήθελα να με παρενοχλήσουν. Δεν ήθελα να ντύνομαι σαν κορίτσι. Δεν ήθελα να είμαι όμορφη».

Το λουκ της δεν αγκαλιάστηκε ακριβώς από τα στελέχη της δισκογραφικής εταιρείας πριν από την κυκλοφορία του ντεμπούτο άλμπουμ της, «The Lion and the Cobra» του 1987, σύμφωνα με το Page Six.

«Ήθελαν να μακρύνω τα μαλλιά μου, να φοράω κοντές φούστες και ψηλοτάκουνα παπούτσια και μακιγιάζ και να γράφω τραγούδια που δεν θα προκαλούσαν τίποτα», δήλωσε στη Sun το 2022. «Δεν θα είχα κανέναν άντρα να μου λέει τι να κάνω ή ποια να είμαι».

Έτσι, αντί να συμφωνήσει με την εταιρεία, η O’Connor πήγε κατευθείαν σε έναν κουρέα και ξύρισε ό,τι είχε απομείνει από τις μπούκλες της.

«Κοίταξαν το ξυρισμένο κεφάλι της Sinead και είπαν: “Τώρα ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε”», θυμήθηκε ο πρώτος σύζυγος της σταρ και συχνός συνεργάτης της, John Reynolds, σε συνέντευξή του στο ίδιο μέσο. «Ήταν μια ισχυρή δήλωση από μια γυναίκα, γιατί έλεγε: “Μην τα βάζετε μαζί μου!”».