Είναι μια φαινομενικά αντιαισθητική κίνηση το να συνδυάσετε σανδάλια με παντελόνια ή χοντρά αθλητικά με ένα φόρεμα, ωστόσο πρόκειται για την τελευταία viral τάση για να δείχνετε αβίαστα cool, σύμφωνα με τη New York Post. Αποκαλείται «η θεωρία του λάθος παπουτσιού» και πρόκειται για ένα κόλπο του styling.

Με αφετηρία το ρητό ότι «τα αντίθετα έλκονται», τα σύνολα συνδυάζονται με έντονα αντιθετικά υποδήματα που μιμούνται μια διαφορετική ατμόσφαιρα από το υπόλοιπο look.

Για παράδειγμα, μια πιο θηλυκή, φλοράλ φούστα θα μπορούσε να συνδυαστεί με ογκώδεις, αντρικές μπότες. Ή ένα γυαλιστερό παντελόνι ή φόρεμα μπορεί να συνδυαστεί με χοντρά αθλητικά παπούτσια.

«Όταν δημιουργείτε ένα ντύσιμο, υπάρχει πάντα ένα παπούτσι που νιώθετε σαν τη “σωστή” επιλογή – ένα ανάλαφρο φόρεμα θα πήγαινε με ένα σανδάλι, ένα παντελόνι θα πήγαινε με ένα παπούτσι με τακούνι ή ένα παπούτσι τύπου loafer», δήλωσε στη New York Post η Toiby Hayes, δημιουργός περιεχομένου με σχεδόν 60.000 followers στο TikTok.

Αλλά η «απροσδόκητη» επιλογή παπουτσιού, είπε η 26χρονη, προσθέτει ευελιξία και οπτική ποικιλία σε κάθε ντύσιμο – και μάλιστα διευρύνει τις δυνατότητες της γκαρνταρόμπας σας.

«Ο αγαπημένος μου τρόπος για το λάθος παπούτσι είναι να συνδυάσω ένα φόρεμα με αθλητικά παπούτσια για να μπορεί να φορεθεί σε καθημερινή βάση, αντί να το αφήνω να κάθεται στη ντουλάπα μου περιμένοντας ένα γεγονός», δήλωσε η κάτοικος του Μπρούκλιν, η οποία είναι γνωστή για την ανάμειξη και το ταίριασμα χρωμάτων και σχεδίων, απολαμβάνοντας την ασυμμετρία.

«Έχω πολλά φουσκωτά midi φορέματα που τα φοράω με ένα ζευγάρι sneakers και τα φοράω πολύ πιο συχνά από ό,τι αν το φορούσα μόνο όπως προοριζόταν».

Αν και η ιδέα δεν είναι καινούργια, η δημοτικότητά της έχει εκτοξευθεί στα ύψη στο διαδίκτυο τις τελευταίες εβδομάδες. Στο TikTok, το θέμα έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 27 εκατομμύρια προβολές.

Η στυλίστρια Allison Bornstein δίνει οδηγίες στους πελάτες για τα αθλητικά παπούτσια, για παράδειγμα, «ως μια σκόπιμη επιλογή αντί για μια λειτουργική επιλογή». Δηλαδή, εξήγησε σε ένα βίντεο στο TikTok, ότι αντί να σχεδιάζουν ένα ντύσιμο γύρω από ένα παραδοσιακά «αθλητικό παπούτσι», οι άνθρωποι θα πρέπει να τα ενσωματώνουν τους με ρούχα που μπορεί να μην ταιριάζουν με την αθλητική ατμόσφαιρα του παπουτσιού.

@allisonbornstein6

how to make your look feek styled and intentional….. stylist stylingtips sneakers summerstyle @Lucy Williams @Lauren Chan @Kendall Jenner @Imani Randolph

♬ original sound – Allison Bornstein

Στο Instagram, η Bornstein δείχνει παραδείγματα της αποκαλούμενης «λανθασμένης επιλογής παπουτσιού», όπως τα strappy σανδάλια με παντελόνια ή τα loafers με μίνι φούστες.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι η θεωρία του λάθος παπουτσιού είναι τόσο σημαντική», είπε στο TikTok. «Σηματοδοτεί κατά κάποιον τρόπο ότι υπάρχει κάποια πρόθεση και επιλογή και επομένως δίνει προσωπικότητα στην εμφάνισή σας».