Στον εθισμό που είχε στον τζόγο επί μια δεκαετία αναφέρθηκε ο Γιώργος Μαργαρίτης ο οποίος φιλοξενήθηκε στο πλατό «Στούντιο 4» της ΕΡΤ το μεσημέρι της Τετάρτης (31/05). Ο τραγουδιστής μίλησε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο για την περίοδο που έμπλεξε με την χαρτοπαιξία αλλά και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.

«Με τον τζόγο έμπλεξα στα 24. Μπαρμπούτι, χαρτιά και ό,τι υπήρχε. Ξεκινήσαμε από το τάβλι και εκεί κόλλησα για μία 10ετία. Όταν δεν έχεις στην τσέπη σου μία, λες: μήπως τη μία να την κάνω δύο, τέσσερις και μετά κολλάς. Ήμουν ένα παλικάρι μόνο του, όπου ήθελα κοιμόμουν και ό,τι ήθελα έκανα. Με ταλαιπώρησε μία 10ετία» ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Μαργαρίτης και πρόσθεσε: «Όταν έφτασα στο σημείο να βγάζω λεφτά από το τραγούδι, ο μπαμπάς μου νόμιζε ότι κάτι άλλο γίνεται και έλεγε: ποιος ξέρει ποιος ανθρωπάκος τα κλαίει; Νόμιζε ότι έριξα καμιά ζαριά».

«Και σήμερα η μισή Ελλάδα παίζει. Δεν είναι κακό, αρκεί να βρεις τη δύναμη να φύγεις. Υπάρχουν άνθρωποι που κρύβουν πόνο μέσα τους, περνάνε και την ώρα τους. Αυτή τη στιγμή έχω τα πάντα, γιατί έχω την αγάπη του κόσμου και για μένα αυτό είναι το φιλέτο της ζωής μου. Τα λεφτά μου δεν τα υπολόγιζα», παραδέχθηκε ο Γιώργος Μαργαρίτης.

«Ο αδερφός μου πέθανε 6 ετών από την πείνα»

Ο Γιώργος Μαργαρίτης εξομολογήθηκε πως «όταν προέρχεσαι από φτωχή οικογένεια, για να ορθοποδήσεις, θα περάσεις από συμπληγάδες πέτρες και βάλε! Βέβαια και η φτώχεια είναι τραύμα, μην κρυβόμαστε, να μην έρθουν εκείνα τα χρόνια. Να μην έχουν τώρα παιδάκια να φάνε, το ξέρετε ότι έχω χάσει και αδελφό εγώ πέντε – έξι χρονών από την πείνα, αλλά δεν ήταν ο μόνος. Πολλά παιδάκια ήταν τότε, ξέρω και άλλα παιδιά τα οποία δεν είχαν να τα ταΐσουν οι μανάδες τους. Άσε που η γενιά η δική μου μετανάστευε τότε όλη και πήγαινε στη Γερμανία, στην Αυστραλία, στον Καναδά και στην Αμερική. Που ήταν και δύσκολα για να πάνε γιατί έπρεπε να τους κάνει κάποιος πρόσκληση και μετά να πάνε».

«Η γυναίκα μου δεν ανακατεύεται καθόλου στο επάγγελμα μου. Είναι στο σπίτι, νοικοκυρά και τίποτα άλλο. Όπως και εγώ δεν ανακατεύομαι στις κατσαρόλες» πρόσθεσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Γιώργος Μαργαρίτης.