Ο οίκος Christie’s απέσπασε κέρδη ύψους περίπου 31,5 εκατομμύρια δολάρια χάρη στη σε δημοπρασία που διοργάνωσε με συλλογές έργων τέχνης του συλλέκτη και γκαλερίστα Άνταμ Λίντεμαν. Στη δημοπρασία, μεταξύ άλλων, οι αγοραστές είχαν την ευκαιρία να «χτυπήσουν» διάφορα αντικείμενα, από έργα τέχνης του Andy Warhol, μέχρι και μια μοτοσυκλέτα Ducati του 1974.

Στη δημοπρασία των έργων του ιδιοκτήτη της γκαλερί Venus Over, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, πωλήθηκαν έργα των Jeff Koons, Jim Nutt, Etel Adnan, Andy Warhol, Karen Kilimnik και Jean Royère, καθώς και ένα NFT του καλλιτέχνη Beeple. Η συλλεκτική Ducati του 1974 δημοπρατείται στα 189 χιλιάδες δολάρια, οπότε οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να την αποκτήσουν.

Η δημοπρασία θεωρήθηκε αξιοσημείωτη, επειδή δεν πραγματοποιήθηκε για τους παραδοσιακούς λόγους, όπως θάνατο, διαζύγιο, ή χρέος. Επιπλέον, περιελάμβανε έργα, κυρίως, εν ζωή καλλιτεχνών και είχε σε περίοπτη θέση το όνομα του πωλητή.

Μέρος από τα έσοδα των πωλήσεων θα διατεθούν για την ανακαίνιση της πτέρυγας Μάικλ Σ. Ροκφέλερ στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, η οποία περιλαμβάνει έργα από την Υποσαχάρια Αφρική, την Ωκεανία και των αρχαίων πολιτισμών της Αμερικής. Ο Λίντεμαν είναι επικεφαλής της διευθύνουσας επιτροπής της πτέρυγας του Μουσείου.

Το Black Disc with Flags του Αμερικανού γλύπτη Αλεξάντερ Κάλντερ είναι το έργο που πωλήθηκε στην υψηλότερη τιμή (5,46 εκατομμύρια δολάρια). Το έργο του Ντάμιεν Χιρστ The Sleep of Reason του 2004 πωλήθηκε 2,22 εκατομμύρια δολάρια και το ξύλινο γλυπτό του Jeff Koons Ushering in Banality 3.9 εκατομμύρια ευρώ. Ο πίνακας Make it Rain πωλήθηκε για 5,1 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Άνταμ Λίντεμαν είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου «Collecting Contemporary Art» που κυκλοφόρησε το 2006. Η δημοπρασία ξεκίνησε στις 9 Μαρτίου.