Δύο παντρεμένα ζευγάρια που ζουν και μεγαλώνουν τις οικογένειές τους μαζί και ανταλλάσσουν συντρόφους έδωσαν λεπτομέρειες για τη ζωή του ως «τετράδα». Η Alysia και ο Tyler Rogers ήταν ήδη γονείς δύο παιδιών, τώρα 7 και 8 ετών, όταν ξεκίνησαν μια σχέση με τους παντρεμένους φίλους Sean και Taya Hartless. Τα δύο ζευγάρια, με καταγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετακόμισαν για να ζήσουν όλοι μαζί έχοντας ερωτικές σχέσεις από το 2020 και τον επόμενο χρόνο, η Alysia και η Taya γέννησαν μωρά με διαφορά επτά μηνών. Καμία γυναίκα δεν ξέρει ποιος ήταν ο βιολογικός πατέρας των παιδιών, με την Alysia να υποστηρίζει ότι θα βοηθήσουν τα παιδιά να το ανακαλύψουν στην πορεία, αν το θελήσουν ποτέ.

«Θέλαμε να κάνουμε ό,τι μπορούσαμε για να βεβαιωθούμε ότι όλοι νιώθουν ίσοι γονείς», είπε πρόσφατα η Taya στο Today.com. «Αυτή τη στιγμή, η ανακάλυψη για το ποιος είναι ο πατέρας δεν θα άλλαζε τίποτα» σημείωσε η γυναίκα. Η οικογένεια των οκτώ ατόμων ζει τώρα στον Λίβανο και έχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό ακολούθων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μοιράζονται τακτικά βίντεο που τεκμηριώνουν πώς λειτουργεί το ασυνήθιστο σκηνικό πίσω από κλειστές πόρτες, μεταδίδουν οι New York Post.

«Δεν σκοπεύαμε να ερωτευτούμε… αλλά εδώ είμαστε» είπαν. «Όταν γνωριστήκαμε, απλώς ψάχναμε για κάτι απλό και φυσικό, αλλά όταν γνωρίσαμε ο ένας τον άλλον, αρχίσαμε να ερωτευόμαστε». Σε ένα κλιπ, οι άνδρες εξήγησαν ότι αλλάζουν κρεβάτι κάθε δεύτερη νύχτα και δεν έχουν σχέση μεταξύ τους παρά μόνο με τις γυναίκες. Σε ένα άλλο βίντεο, η τετράδα μοιράστηκε τις ασυνήθιστες ρυθμίσεις ύπνου τους. Ως αποτέλεσμα, η ομάδα προσδιορίζεται ως «κλειστό πολυπιστικό τετράγωνο», που σημαίνει ότι «συνήθως δεν βγαίνουν ραντεβού εκτός των τεσσάρων», περιγράφοντας τη δυναμική τους ως «κυριολεκτικά ένα τετράγωνο». «Έχουμε δύο κύρια υπνοδωμάτια στα απέναντι άκρα του σπιτιού», είπαν. «Και οι άντρες αλλάζουν δωμάτια κάθε βράδυ». Μερικοί θαυμαστές έχουν περιγράψει την κατάσταση στην κρεβατοκάμαρα ως «μπερδεμένη», ενώ άλλοι θεώρησαν ότι ακουγόταν «ιδανική».

Ωστόσο, τα ασυνήθιστα ζευγάρια δεν είναι απρόσβλητα από έντονα συναισθήματα στη σχέση τους και μίλησαν ανοιχτά για τους αγώνες τους. «Στην αρχή, πριν υπάρξει εμπιστοσύνη, είχαμε μερικά προβλήματα με τη ζήλια », εξήγησαν σε μία ανάρτηση στο Instagram. «Αλλά τώρα είναι όλα έτοιμα για να υποστηρίξουμε την κατάσταση. «Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι με τέσσερις διαφορετικές δυνάμεις όσον αφορά την κάλυψη αναγκών» πρόσθεσαν.

Παρά το γεγονός ότι συγκέντρωσαν 120.000 «πιστούς» ακόλουθους στο TikTok και άλλους 30.000 στο Instagram, οι τετράδες παραδέχονται ότι λαμβάνουν άσχημα σχόλια για την ανορθόδοξη σχέση τους. Οι τέσσερις έχουν κατηγορηθεί ως «κακοί γονείς» από ορισμένους, αν και τα δύο παιδιά του Τάιλερ και της Αλίσια ένιωσαν πολύ άνετα με την αλλαγή στη δυναμική της οικογένειάς τους. «Τα παιδιά μας γνώριζαν ήδη ότι βγαίναμε με τον Sean και την Taya», είπε η Alysia στο Today.com. Τους είπαμε: «Ξέρετε ότι η μαμά έχει αγόρι και ο μπαμπάς έχει μια κοπέλα και θα μετακομίσουμε μαζί. Και θα είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια και θα σας βοηθήσουν να σας αναθρέψουν. Λοιπόν, θα χρειαστούμε να τους συμπεριφέρεστε όπως μας συμπεριφέρεστε – σαν γονείς» είπαν.

Οι τετράδες αποκάλυψαν ότι τους απομάκρυναν κάποιοι στενοί φίλοι, αλλά η πλειοψηφία του στενού τους κύκλου υποστήριξε την απόφασή τους.

«Πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πραγματικά την κατάσταση και πιστεύουν ότι είναι αποκλίνουσα ή βλαβερή κατά κάποιο τρόπο. Είναι αλήθεια ότι δεν ήταν πάντα εύκολο – μου πήρε λίγο χρόνο για να παραδεχτώ ότι είχα συναισθήματα για κάποιον άλλο – και σίγουρα ζηλεύουμε μερικές φορές», είπε η Taya. «Αλλά τώρα είναι τόσο φυσικό για όλους μας και νιώθω τόσο ευγνώμων που έχω πολλούς συντρόφους με τους οποίους να μεγαλώνω παιδιά», είπε. «Γιατί δεν θέλετε περισσότερη αγάπη και υποστήριξη και περισσότερα χέρια; Είναι μια ακατάστατη, ταραχώδης, τρελή, υπέροχη ζωή και δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο που θα μπορούσαμε ποτέ να θελήσουμε».

Όπως όλες οι σχέσεις, η Taya είπε ότι η πλοήγηση σε μια αντισυμβατική σχέση μπορεί να είναι μια δύσκολη αλλά αξιόλογη διαδικασία.