Στο πλατό της εκπομπής «Στούντιο 4» της ΕΡΤ βρέθηκε καλεσμένη η Κατιάνα Μπαλανίκα το μεσημέρι της Δευτέρας (13/02) σε μια σπάνια τηλεοπτική της εμφάνιση.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στο διάστημα της «απουσίας» της από τα καλλιτεχνικά δρώμενα για περίπου 10 χρόνια αλλά και την περίοδο κατά την οποία έζησε στη Νέα Υόρκη λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.

«Δεν είναι ότι έφυγα από την δουλειά μόνο επειδή ερωτεύτηκα, είναι ότι έτσι κι αλλιώς ήθελα και να φύγω. Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα γιατί έχω ένα παιδί. Ό,τι έκανα έκανα, ό,τι δεν έκανα δεν έκανα. Ήταν τότε να παίξω στην παράσταση “Η Όπερα της πεντάρας” που έπαιξε τελικά η Μελίνα Μερκούρη. Να μετανιώσω γιατί δεν έπαιξα; Μπορεί και να έπαιζα και να ήμουν και χάλια”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Κατιάνα Μπαλανίκα.

«Δεν έχω κανέναν λόγο να γίνομαι ρεντίκολο και να με κρεμάω στα μανταλάκια»

Η Κατιάνα Μπαλανίκα αναφέρθηκε στον ρόλο που έπαιξε ο έρωτας και η αγάπη στη ζωή της και παραδέχθηκε πως συμβιβάστηκε για λάθος λόγους, γι’ αυτό και όπως είπε: «έφτασα 50 χρονών για να αποφασίσω ότι για ποιον λόγο συμβιβάζομαι. Δεν έχω κανέναν λόγο να γίνομαι ρεντίκολο και να με κρεμάω στα μανταλάκια εμένα που δεν κρεμιέμαι από μόνη μου».

«Ερωτεύτηκα και με ερωτεύτηκαν. Πιστεύω ότι δεν με αγάπησαν. Γιατί οι άνθρωποι δεν ξέρουν να αγαπάνε. Η αγάπη είναι πολύ βαθύ συναίσθημα, αγνό και πολύ στέρεο. Θέλει πολλά κότσια», ανέφερε η ηθοποιός.

Όταν έπεσε θύμα παρενόχλησης στο δρόμο

Μια δυσάρεστη εμπειρία από το παρελθόν θυμήθηκε η Κατιάνα Μπαλανίκα όταν και έπεσε θύμα παρενόχλησης στο δρόμο από άγνωστο άνδρα και τον οποίο στην συνέχεια… ξυλοκόπησε.

«Περπατούσα στον δρόμο και ερχόταν ένας απέναντι και όπως περνάει απλώνει το χέρι του και με πιάνει. Και όπως φεύγει τον πιάνω από τον γιακά, τον φέρνω μπροστά και αρχίζω και τον δέρνω, τον δέρνω πάρα πολύ άσχημα και με τραβούσαν από πάνω του να τον αφήσω με το ζόρι. Αυτό το έκανα γιατί με ‘έπιανε’ το ότι νόμιζαν ότι είχαν το δικαίωμα να το κάνουν, γιατί ‘έτσι έκαναν οι άνδρες’. Αυτό μου γύριζε το μάτι. Εκεί έριχνα ξύλο», δήλωσε η ηθοποιός.

«Ο Γιώργος Μαρίνος δεν είναι στη ζωή κανενός»

Στο μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο της ζωής της που ακούει στο όνομα «Γιώργος Μαρίνος» αναφέρθηκε η ηθοποιός.

«Ο Γιώργος δεν είναι στη ζωή κανενός. Δε νομίζω ότι θέλει να έχει επικοινωνία με κανέναν μας. Είναι ένα κεφάλαιο της ζωής μου μεγάλο, τεράστιο κεφάλαιο. Είναι ένας από τους ανθρώπους της ζωής μου και δάσκαλος μεγάλος. Έχω μάθει πολλά πράγματα από τον Γιώργο. Αν δεν ήταν ο Γιώργος, μπορεί να πήγαινα στο Ελεύθερο Θέατρο, τότε που το άρχιζαν στο Άλσος. Όταν μου έκαναν την πρόταση τα παιδιά, ο Κώστας Αρζόγλου, είχα ήδη ξεκινήσει με τον Γιώργο και τους είπα όχι. Και με την Άννα Παναγιωτοπούλου και με τον Σταμάτη Φασουλή είμαστε φίλοι από τη σχολή, κάναμε εκεί μέσα επιθεωρήσεις» ανέφερε η Κατιάνα Μπαλανίκα.