Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τη Δευτέρα (16/1) έδωσε τροφή για σχόλια στον χώρο της τέχνης με πολλούς εκπροσώπους του να παίρνουν θέση. Μεταξύ αυτών και ο σχεδιαστής μόδας, Βασίλειος Κωστέτσος, που τα έβαλε με δημοσιογράφο και το σχόλιο του για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο και την βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας με αφορμή μία ραδιοφωνική εκπομπή που άκουσε θέλησε να πάρει θέση, καθότι αρκετοί είναι εκείνοι που με κάποιον τρόπο συνδέουν τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο με την βασίλισσα Ελισάβετ.

«Άκουσα τώρα στο ραδιόφωνο έναν “δημοσιογράφο” που απαντούσε σε έναν ακροατή! Δεν έχουμε Εθνικό πένθος (οκ μέχρι εδώ!!) και συνεχίζει “αλλά ούτε και χάσαμε την Βασίλισσα Ελισάβετ”. Τι σχέση έχει τώρα αυτό (και που κολλάει;) η Ελισάβετ με τον Κωνσταντίνο; Αυτή ενδιαφέρει τους Βρετανούς και όχι εμάς. Κάτι τέτοιοι εμμονικοί, ξενομανείς και άσχετοι βαφτίζονται δημοσιογράφοι», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Ο Βασίλειος Κωστέτσος δεν ήταν ο μόνος που έβαλλε κατά των ρεπόρτερ που κάλυψαν την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Νωρίτερα, ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας έκανε λόγο για «κοτσάνες» και «αγραμματοσύνη».

Από τη μεριά του, ο γνωστός σχεδιαστής κοσμημάτων Περικλής Κονδυλάτος, που πρόσφατα επέστρεψε από τον Άγιο Δομίνικο όπου συμμετείχε στο ριάλιτι επιβίωσης «Survivor», υποστήριξε: «Ζητώ ο Βασιλεύς των Ελλήνων. Δεν διαγράφεται ένας αιώνας Ελληνικής ιστορίας για κανέναν κομπλεξικό συμπλεγματικό. Η αγάπη του λαού που συγκεντρώθηκε είναι η ισχύς της Βασιλικής οικογένειάς. Ο λαός θέλει να τιμήσει την ΙΣΤΟΡΙΑ και την παράδοση του. Άλλη μια φορά απογοητευτική αυτή η κυβέρνηση».