Η 31χρονη Blanka Harvey έτρωγε κυρίως ντόνατς και πρόχειρο φαγητό απ’ έξω στη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης της, φτάνοντας σε βάρος τα 82,5 κιλά. Και τότε η μητέρα από τη Βρετανία πήρε την απόφαση να γραφτεί σε γυμναστήριο (το 2019) και κατάφερε να χάσει αρκετά κιλά μέσα σε δύο χρόνια. Κάπου εκεί ανακάλυψε και το νέο πάθος της, το bodybuilding.

Πλέον συμμετέχει σε διαγωνισμούς, όπως το World Natural Bodybuilding Federation (WNBF) Championships στο Λος Άντζελες στις 19 Νοεμβρίου.

Όπως ανέφερε η Harvey, πήγε γυμναστήριο έξι εβδομάδες μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της. Μέσα σε λίγους μήνες μάλιστα έγινε personal trainer και δασκάλα Zumba. «Ήθελα να αποτελέσω παράδειγμα και για τους πελάτες μου και να είμαι κάποια που κοιτούν με θαυμασμό. Χρειαζόμουν βοήθεια για να φτάσω εκεί και αποφάσισα να βρω έναν προπονητή», είπε στο SWNS για την απόφασή της να ασχοληθεί με το bodybuilding.

Άρχισε να εκπαιδεύεται τον Απρίλιο του 2021 προτού εμφανιστεί στο πρώτο της σόου τον Σεπτέμβριο, κερδίζοντας τον ίδιο χρόνο στο WNBF British Finals.

«Συμμετείχα στον πρώτο μου διαγωνισμό πέρυσι και κέρδισα, κάτι που με οδήγησε στους τελικούς της Βρετανίας και κέρδισα. Κέρδισα σε δύο κατηγορίες πέρυσι στις 28 Νοεμβρίου. Πλέον είμαι πρωταθλήτρια στη Βρετανία».

Μετά την πανδημία του κορονοϊού, η Harvey παράτησε την καριέρα της σε εταιρεία και πλέον γυμνάζεται 6 ημέρες την εβδομάδα στο γυμναστήριο, ενώ συμμετέχει και σε διαγωνισμούς. «Πριν είχα μια δουλειά στο μάνατζμεντ. Υπήρχε τόσο πολύ άγχος και πολλές ώρες δουλειάς. Τώρα μπορώ να γελάω και να χορεύω και να περνάω καλά με τις κυρίες στη Ζούμπα», λέει.

Ο σημερινός τρόπος ζωής της ταιριάζει καλύτερα, όπως σημειώνει. «Μπορεί να ακούγεται κάπως, αλλά μου αρέσει η προσοχή», παραδέχεται η Harvey.

Κυρίως όμως έχει τη στήριξη της οικογένειάς της σε ό,τι κάνει. «Η οικογένειά μου ήταν πολύ περήφανη για μένα. Ο μπαμπάς μου πιστεύεται ότι είμαι κάπως υπερβολικά αδύνατη, κάνουν πλάκα με εμένα, αλλά είναι πολύ υποστηρικτικοί…».