Με αφορμή την συμμετοχή του στην σειρά «Μαύρο Ρόδο», ο Νίκος Γκέλιας παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα». Ο ηθοποιός ο οποίος υποδύεται τον Σαράντο, αναφερόμενος στον χαρακτήρα που ενσαρκώνει στην σειρά είπε αρχικά: «Ο Σαράντος είναι ένα δύσκολο παιδί, λίγο χτυπημένο από τη μοίρα, λίγο χτυπημένο από τον περίγυρο του. Έχει χάσει και τους γονείς του… Ο πατέρας του έχει εξαφανιστεί, οπότε, τον ψάχνει… Η μητέρα έφυγε από τον καημό αυτόν. Ένα βασικό χαρακτηριστικό με εμένα, και του Σαράντου είναι πως ότι και να μας συμβαίνει δεν το διατυμπανίζουμε. Ο Σαράντος είναι βαθιά πληγωμένο άτομο».

Μιλώντας για την καταγωγή του, ο Νίκος Γκέλια ανέφερε πως: «Η καταγωγή μου είναι από την Αλβανία, ήρθα στην Ελλάδα όταν ήμουν 5,5 χρονών, σαν οικονομικός μετανάστης. Αλλάζαμε συχνά γειτονιές όταν ήρθαμε στην Ελλάδα, γιατί όντας Αλβανοί εκείνοι την περίοδο μας έδιωχναν από τα σπίτια. Στην Αλβανία ο πατέρας μου ήταν αστυνομικός και η μητέρα μου ήταν στα τουριστικά. Ερχόμενοι εδώ, η μητέρα μου πρόσεχε παιδιά και ηλικιωμένους ή καθάριζε σπίτια. Ο πατέρας μου δούλευε οικοδομή».

Έχει βιώσει ρατσισμό ο ηθοποιός; «Υπήρξε ρατσισμός. Από το πιο απλό, δεν μας έπαιζαν επειδή ήμασταν από την Αλβανία. Ακραίο ότι δεν μας έδιναν οι καθηγητές τον λόγο στην τάξη και να λένε “εσύ δεν μπορείς να μιλάς για την ελληνική ιστορία γιατί είσαι από την Αλβανία», είπε ο Νίκος Γκέλια.

Το spoiler για το «Μαύρο Ρόδο»

Άθελα του, ο Νίκος Γκέλια έδωσε και ένα spoiler για την συνέχεια της σειράς «Μαύρο Ρόδο». «Πήγα στον παιδικό σταθμό την κόρη μου και η δασκάλα την ρώτησε αν ο μπαμπάς παίζει στο Μαύρο Ρόδο. Μπορεί η κόρη μου να με δει στη σειρά με όπλο ή να απειλώ κάποιον και πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι αλήθεια, δεν είναι ο μπαμπάς της έτσι. Τώρα έχω δώσει spoiler, αλλά δεν πειράζει» είπε χαρακτηριστικά.