Ο Ανδρέας Μικρούτσικος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» και μίλησε για την καριέρα του, για την τηλεόραση του «σήμερα», αλλά και για το δίδυμο Γιώργος Λιάγκας – Δούκισσα Νομικού, που τις τελευταίες μέρες απασχολεί τα μέσα, με την πρόσφατη αποχώρηση του μοντέλου από την εκπομπή του ΑΝΤ1.

Σχετικά με την εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1, ο Ανδρέας Μικρούτσικος εστίασε στη Δούκισσα Νομικού: «Υπάρχουν ταλέντα, αλλά είναι και κάποιοι που πάνε να σβήσουν και να αμαυρώσουν την έννοια της παρουσίασης. Γιατί βγαίνουν στην τηλεόραση; Ένα τόσο όμορφο κορίτσι και νομίζω ότι είμαι ο πρώτος που την έβγαλα, ούσα μικρή. Ήμουν φίλος κι έβγαινε στην εκπομπή μου ο Νίκος Νομικός. Δεν καταλαβαίνω γιατί να πάρει αυτήν τη θέση, σε αυτόν το δύσκολο ανταγωνισμό, το πρωινό. Είδα λίγο σε μία συνέντευξη για να έχω άποψη. Έμπαινε ο Λιάγκας και χτυπούσε το χταπόδι κι έκανε η Δούκισσα μια ερώτηση και διαλυόταν το σύμπαν. Άλλαξα κανάλι».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μίλησε και για τη δική του πορεία στον χώρο της τηλεόρασης: «Μου έδωσε άδεια ο Αλαφούζος – ήμουν στο ραδιόφωνο στον ΣΚΑΪ- να πάω στο Mega να παρουσιάσω το “Ραντεβού στα τυφλά”. Έκανα το “Μεγάλο παζάρι” επειδή ο Πολυχρονίου δεν άφησε τον ΑΝΤ1 για να το παρουσιάσει στο Mega.Η τηλεόραση είναι ρουφήχτρα, ρουφάει τα πάντα, σε τρώει κανονικά και με το νόμο. Δεν πίστευα ότι μπορούσε να με απορροφήσει από τη μουσική μου δραστηριότητα. Στην τηλεόραση πέρασα καταπληκτικά στο “Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό”, αλλά με τη συμφωνία ότι όταν καίγεται η Αθήνα θα μεταδίδω τις εικόνες. Έχω κάνει ολόκληρες εκπομπές βασισμένες στα κοινωνικά γεγονότα»

«Η τηλεόραση ποτέ δεν είναι αθώα. Είναι ένα όπλο στους ανθρώπους και στην πολιτική-οικονομική εξουσία. Σήμερα η τηλεόραση πειραματίζεται. Κάνουν ένα ριάλιτι και βγάζουν τις 10 επόμενες παρουσιάστριες. Αμ δε!» ανέφερε στη συνέχεια.

Τέλος ο Ανδρέας Μικρούτσικος έκανε λόγο για τις εκπομπές και τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν: «Βλέπω πολλά τηλεοπτικά προγράμματα για να έχω άποψη. Θαυμάζω “Τα Νούμερα”. Θαυμάζω την εκπομπή που έκανε ο φίλος μου ο Νίκος Πορτοκάλογλου, είναι η καλύτερη μουσική εκπομπή. Μου αρέσει ο Νίκος Ευαγγελάτος. Εκτιμώ πάρα πολύ τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Τον εκτιμώ σαν παρουσιαστή παντός καιρού. Μου αρέσει ο Γιώργος ο Λιανός».