Η Άμπερ Χερντ εμφανίστηκε αρκετές φορές κοντά στα δάκρυα καθώς κατέθετε ο πρώτος μάρτυρας της ομάδας της στην πολύκροτη δίκη του πρώην συζύγου της Τζόνι Ντεπ ο οποίος ζητά ένα πολύ μεγάλο ποσό ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο πρώτος μάρτυρας της Χερντ ήταν η Δρ. Ντον Χιουζ, κλινική και ιατροδικαστική ψυχολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία είναι ειδικός σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας. Η Χιουζ δήλωσε ότι οι γυναίκες που βρίσκονται σε κακοποιητικές σχέσεις μπαίνουν σε αυτές για τους σωστούς λόγους, αλλά σιγά σιγά ο σύντροφός τους μεταστρέφεται.

Η Χιουζ περιέγραψε τρομακτικές περιπτώσεις στις οποίες ισχυρίζεται ότι η Χερντ της είπε για σεξουαλική βία που της άσκησε ο Ντεπ. Είπε ότι όταν ο Ντεπ «ήταν μεθυσμένος ή μαστουρωμένος την έριξε (Χερντ) στο κρεβάτι, της έσκισε το νυχτικό και προσπάθησε να κάνει σεξ μαζί της».

Τζόνι Ντεπ - Άμπερ Χερντ

Είπε: «Την ανάγκαζε να του κάνει στοματικό σεξ όταν ήταν θυμωμένος. Αυτές δεν ήταν ερωτικές στιγμές, ήταν στιγμές κυριαρχίας». Σε μια άλλη περίπτωση, όταν ο Ντεπ κατηγόρησε μια γυναίκα ότι την έπεσε στην Heard, «έκανε έρευνα κοιλότητας», είπε η ψυχολόγος.

Είπε ότι «έψαχνε για ναρκωτικά», προσθέτοντας ότι ο Ντεπ θεώρησε ότι ήταν «αποδεκτό να σκίσει το νυχτικό της και να χώσει τα δάχτυλά του στον κόλπο της ψάχνοντας για κοκαΐνη».

Απίστευτες περιγραφές κακοποίησης

Το περιστατικό στην Αυστραλία, όπου το άκρο του δαχτύλου του Ντεπ κόπηκε κατά τη διάρκεια ενός καυγά με τη Χερντ, ήταν «ένα από τα πιο σοβαρά». Η Χιουζ είπε ότι κατά τη διάρκεια των περιστατικών «με καύσιμο το αλκοόλ», όπου ο Ντεπ έριχνε τη Χερντ στο κρεβάτι και προσπαθούσε να κάνει σεξ μαζί της, δεν τα κατάφερνε πάντα. Είπε: «Αν δεν ήταν σε θέση να αποδώσει, θύμωνε περισσότερο μαζί της και την κατηγορούσε».

Καθώς η Χιουζ είπε αυτό η Χερντ φαινόταν να παλεύει να συγκρατήσει τα συναισθήματά της. «Η Δρ. Χιουζ είπε ότι η σωματική βία που υπέστη η πρώην σύζυγος του Ντεπ περιλάμβανε να την σπρώχνει, να την πνίγει και να την κλωτσάει στην πλάτη. Υπέστη «κυρίως μώλωπες», κοψίματα και κολπικό πόνο από κάποιες από τις σεξουαλικές επιθέσεις.

Άμπερ Χερντ

Η Χερντ είπε ότι έχασε τις αισθήσεις της δύο φορές μετά από καυγάδες με τον Ντεπ, στην Αυστραλία και τον Δεκέμβριο του 2015.

«Παθολογικά ζηλιάρης ο Ντεπ»

Ο Δρ Χιουζ είπε ότι μεταξύ των παραδειγμάτων εξαναγκαστικού ελέγχου που έκανε ο Ντεπ ήταν ότι της έλεγε ότι «δεν ήθελε να δείξει γυμνό» ή να δείξει το στήθος της κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Ο Ντεπ δεν ήθελε η Χερντ να παίζει με ορισμένους ανθρώπους εξαιτίας της «εμμονικής του ζήλιας».

Τζόνι Ντεπ

Η Χιουζ ισχυρίστηκε ότι ο Ντεπ τηλεφωνούσε «σχεδόν σε κάθε ηθοποιό» με τον οποίο δούλευε η Χερντ και στον σκηνοθέτη για να τους το πει: «Έχω μάτια εκεί κάτω, έχω μάτια στο πλατό». Προσπαθούσε να ελέγχει τι φορούσε. Της έλεγε συχνά ότι καμία γυναίκα μου δεν πρόκειται να ντύνεται σαν π@@α. Ο Ντεπ είπε κάποτε στη Χερντ όταν πήγαινε για οντισιόν: «Θα βγεις με αυτά τα βυζιά και τον κ@@ο;».

Η ψυχολόγος είπε ότι ενώ βρισκόταν σε μια πτήση με ιδιωτικό αεροπλάνο από τη Βοστόνη στο Λος Άντζελες το 2014, ο Ντεπ ξέσπασε επειδή η γυναίκα του γύριζε εκείνη την εποχή ταινία με τον James Franco.

Τζόνι Ντεπ

Είπε: «Μπαίνει (η Χερντ) στο αεροπλάνο, (ο Ντεπ) αρχίζει να μιλάει για τον James Franco, κάνοντας πολλά υποτιμητικά σχόλια, “ελπίζω να περάσατε καλά με τις αποδράσεις σας”. Υπήρξε ένας καυγάς όταν σηκώθηκε να φύγει, την κλώτσησε στην πλάτη και εκείνη έφυγε μπροστά».

Η Χερντ φάνηκε να πνίγεται καθώς η Dr. Hughes εξηγούσε γιατί οι γυναίκες παραμένουν σε βίαιες σχέσεις. «Η πιο επικίνδυνη στιγμή για μια γυναίκα είναι όταν φεύγει – η πιθανότητα να σκοτωθεί αυξάνεται σημαντικά. Η παραμονή την κρατάει ασφαλή».

Άμπερ Χερντ

Η δικηγόρος της Χερντ, Elaine Bredehoft, ρώτησε την Δρ. Χιουζ αν η ψηφιακή διείσδυση στον κόλπο λογίζεται ως κακοποίηση – μια τέτοια συμπεριφορά δεν έχει τεθεί στη δίκη. Η Δρ Χιουζ είπε ότι «ναι, εάν δεν ήταν συναινετική».

Η Bredehoft ρώτησε αν το ίδιο ισχύει και για τη διείσδυση από άψυχα αντικείμενα – αυτό επίσης δεν έχει τεθεί στη δίκη, αλλά οι δικηγόροι της Χερντ ισχυρίστηκαν στην εισαγωγή τους ότι ο Ντεπ την κακοποίησε σεξουαλικά με ένα μπουκάλι.