Ο σωματοφύλακας του Τζόνι Ντεπ περιέγραψε ότι παρατήρησε τραύματα και σημάδια στο πρόσωπο του ηθοποιού καθώς ο γάμος του με την Άμπερ Χερντ γινόταν όλο και πιο ασταθής. Ο Malcolm Connolly ανέβηκε στο εδώλιο στη δίκη για δυσφήμιση του αστέρα του Χόλιγουντ εναντίον της πρώην συζύγου του την Πέμπτη 29/4, λέγοντας στο δικαστήριο ότι είδε τον πελάτη του να γίνεται από ευτυχισμένος και ερωτευμένος «ήσυχος», καθώς η Χερντ γινόταν πιο «απαιτητική».

Καταθέτοντας εξ αποστάσεως από την πατρίδα του, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Connolly, ο οποίος άρχισε να εργάζεται ως ιδιωτική προσωπική ασφάλεια του Ντεπ το 2006, είπε: «Στην αρχή [ήταν] όλα ρόδινα. Όλα ήταν υπέροχα. Η περίοδος του μήνα του μέλιτος ήταν σε εξέλιξη και ναι, ήταν καλά».

«Ήταν υπέροχο να βλέπεις τον Τζόνι ξανά ευτυχισμένο. Η Άμπερ ήταν υπέροχη, γοητευτική -όπως είναι συνήθως- και καλή σαν χρυσάφι», τόνισε.

Ο Τζόνι Ντεπ

Πότε άρχισαν να αλλάζουν τα πράγματα

Αλλά ο Connolly, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως «αξιωματικός προστασίας», δήλωσε ότι τα πράγματα στη συνέχεια «άρχισαν να αλλάζουν» μεταξύ των δύο συζύγων, οι οποίοι άρχισαν να τσακώνονται πιο συχνά.

«Η Άμπερ άρχισε να αλλάζει. Η Άμπερ άρχισε να γίνεται λίγο πιο απαιτητική. Μπορούσα να δω ότι η Άμπερ ήθελε “να φοράει τα παντελόνια σε αυτή τη σχέση”. Αυτό ήταν ολοφάνερο», είπε.

Ο σωματοφύλακας πρόσθεσε ότι η Χερντ «μπορούσε να γίνει ψυχρή με το παραμικρό» και με την πάροδο του χρόνου είδε τον Depp «να γίνεται πιο ήσυχος» καθώς η Amber «άρχισε να γίνεται γκρινιάρα».

Η Αμπερ Χερντ

Οι τσακωμοί και οι κατηγορίες για σωματική βία

Ο Connolly παραδέχτηκε ότι δεν είδε ποτέ σωματική βία μεταξύ των δύο, αλλά κατέθεσε ότι συχνά άκουγε τον Ντεπ και τη Χερντ να τσακώνονται.

«Άκουγα την Άμπερ να ουρλιάζει. Μπορούσα να ακούσω φωνές και γκρίνια», είπε, προσθέτοντας ότι κυρίως άκουγε τη Χερντ να φωνάζει και ότι το ζευγάρι τσακωνόταν «πιο συχνά από ότι ήταν ήρεμο».

Και ενώ δεν ήταν ποτέ μάρτυρας βίας, ο φρουρός ασφαλείας είπε στο δικαστήριο ότι άρχισε να παρατηρεί γρατζουνιές και τραύματα στο πρόσωπο του Ντεπ. Σημείωσε ότι δεν είδε ποτέ σημάδια στη Χερντ.

«Αυτό που παρατήρησα αμέσως ήταν ότι τα περισσότερα από αυτά τα σημάδια συνέβαιναν στην αριστερή πλευρά του προσώπου του (Ντεπ)», είπε ο Connolly. Υπήρχαν γρατζουνιές στο λαιμό του. Ίσως ένα χοντρό χείλος στη γωνία, μια μελανιά στην κόγχη του ματιού. Γινόταν όλο και πιο τακτικά. Όχι κάθε εβδομάδα, αλλά σίγουρα συνέβαινε», πρόσθεσε.

Η Αμπερ Χερντ

Στη συνέχεια, οι ένορκοι είδαν μια φωτογραφία που τράβηξε ο Connolly κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος του Ντεπ και της Χερντ το 2013. Ο Ντεπ, που ποζάρει μαζί με την πρώην πλέον σύζυγό του και άλλους τρεις, φαινόταν να έχει ορατά τραύματα και «πρήξιμο» στο πρόσωπό του.

Όταν του ζητήθηκε να περιγράψει τη φωτογραφία, ο Connolly επισήμανε το «πρήξιμο στην αριστερή πλευρά» της μύτης του Ντεπ και «κάτω από το αριστερό του μάτι».

Ο Τζόνι Ντεπ

Ερωτηθείς τι πιστεύει ότι είχε συμβεί, ο σωματοφύλακας είπε: «Είτε έπεσε πάνω σε μια πόρτα, είτε μια πόρτα έπεσε πάνω του», προκαλώντας τα γέλια της αίθουσας του δικαστηρίου.