Η βιομηχανία της μόδας οφείλει πολλά στην Τζάκι Κένεντι. Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ αποτέλεσε ένα από τα πιο δημοφιλή fashion icon της εποχής της, ενώ επηρέασε άμεσα πολλά βασικά στοιχεία της μόδας της δεκαετίας του 1960, όπως τα μοντέρνα υπερμεγέθη γυαλιά ηλίου και τα μονόχρωμα σύνολα. Οι στυλιστικές της επιλογές κυριάρχησαν στη δεκαετία του ’60, χωρίς ουσιαστικά να έχει κάποιον σοβαρό ανταγωνισμό, ενώ εξακολουθεί να εμπνέει τις τάσεις του σήμερα.

Τζάκι Κένεντι

Δεκαετίες αργότερα, λοιπόν, η Κένεντι συνεχίζει να διαμορφώνει και να επηρεάζει τη βιομηχανία της μόδας, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών στυλ της Κέιτ Μίντλετον και της Μέγκαν Μαρκλ.

Πώς το προσωπικό στυλ της Κέιτ Μίντλετον αποτίνει φόρο τιμής στην Τζάκι Κένεντι

Το προσωπικό στυλ της Κέιτ Μίντλετον είναι κορυφαίο, ενώ η εκπληκτική μεταμόρφωση του στυλ της Δούκισσας του Κέιμπριτζ συνεχίζει να εμπνέει πολλούς. Μια ματιά στην ντουλάπα της και είναι ξεκάθαρο ότι η Τζάκι Κένεντι και η πριγκίπισσα Νταϊάνα είναι δύο από τις μεγαλύτερες επιρροές της, αναφέρει το thelist.com. Η Κέιτ Μίντλετον ενσωματώνει πολλές τάσεις της δεκαετίας του ’60 στην εμφάνισή της που θυμίζουν την πρώην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Μάλιστα, μερικές από τις καλύτερες εμφανίσεις της Κέιτ έχουν διαμορφωθεί από το λεγόμενο «Jackie Effect».

Κέιτ Μίντλετον

Για παράδειγμα, το custom made παλτό στο χρώμα του νεφρίτη και το ασορτί καπέλο pillbox  -το προσωπικό αγαπημένο της Κένεντι– που φόρεσε στην παρέλαση της ημέρας του Αγίου Πατρικίου του 2022, σίγουρα είναι επηρεασμένο από την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ. Στις 22 Μαρτίου 2022, το διάσημο καπέλο pillbox έκανε άλλη μια εμφάνιση στην ετήσια ημερίδα της Κοινοπολιτείας που πραγματοποιήθηκε στο Αβαείο του Westminster, αναφέρει η Daily Mail.

Η Κέιτ Μίντλετον έκανε μια μονόχρωμη εμφάνιση και συνδύασε ένα παλτό- φόρεμα σε μπλε royal blue χρώμα με ασορτί καπέλο. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν, επίσης, λάτρης του ξεχωριστού αξεσουάρ και φορούσε μια παραλλαγή του στυλ σε πολλές περιπτώσεις, αναφέρει το Newsweek.

Μέγκαν Μαρκλ

Η Μέγκαν Μαρκλ αντλεί έμπνευση από την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ

Η Κέιτ Μίντλετον, ωστόσο, δεν είναι η μόνη που αντλεί έμπνευση για τις εμφανίσεις της από το  νούμερο ένα style icon της Αμερικής, καθώς και η Μέγκαν Μαρκλ, με την οποία η Κένεντι συνδέεται με ακόμη έναν τρόπο, ενσωματώνει αρκετά συχνά το στυλ της Τζάκι Κένεντι στις δικές της εμφανίσεις. Το Harper’s Bazaar «πιστοποίησε», κατά κάποιον τρόπο, τη Δούκισσα του Σάσσεξ για την επαναφορά της λαιμόκοψης και τη θεώρησε ως το χαρακτηριστικό της look. Αλλά η Μέγκαν δεν είναι η μόνη πρωτοπόρος της μόδας που εκτιμά αυτή τη διαχρονική εμφάνιση.

Το Yahoo Entertainment αναφέρει ότι η Κένεντι ήταν μεγάλη λάτρης των φορεμάτων με λαιμόκοψη και συχνά επέλεγε τα συγκεκριμένα ρούχα που αναδείκνυαν τη σιλουέτα της σε διάφορες εκδηλώσεις. Κατά τη διάρκεια ενός δείπνου στην Ιαπωνική Πρεσβεία το 1961, το χαρακτηριστικό φόρεμά της και τα κομψά γάντια της, για παράδειγμα, έκαναν τη διαφορά.

Μέγκαν Μαρκλ

Το Elle, μάλιστα, ανέδειξε επίσης την αγάπη της Μέγκαν για αυτό το διαχρονικό ντεκολτέ και έκανε τις απαραίτητες συγκρίσεις. Σε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα, το γυναικείο site επεσήμανε ότι το ουδέτερο φόρεμά της Prada στην τελετή απονομής των βραβείων της Queen’s Young Leaders το 2018 που φόρεσε η Μαρκλ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της επιρροής της Τζάκι Κένεντι στις στιλιστικές της επιλογές. Σημειώνει, δε, ότι ακόμη και το μινιμαλιστικό νυφικό της Δούκισσας του Σάσσεξ ενσωματώνει την αγαπημένη λαιμόκομη της Κένεντι.