Όταν ήταν μικρός, ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής, άθλημα στο οποίο, κατά γενική ομολογία, είχε εξαιρετικό ταλέντο. Τελικά, τον κέρδισαν οι νότες και όπως αποδείχθηκε, ευτυχώς, αφού έγινε ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες που διαθέτει η Ελλάδα σήμερα.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο πολυβραβευμένος δημιουργός των μεγάλων επιτυχιών, με τελευταία το μιούζικαλ-υπερπαραγωγή «Μόμπι Ντικ» που ανεβαίνει αυτήν την περίοδο στο Christmas Theater, ήταν καλεσμένος την Τρίτη (8/3) στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» της ΕΡΤ με παρουσιαστές τους Θοδωρή Βαμβακάρη και Τάκη Γιαννούτσο, για να αφηγηθεί ιστορίες από την τόσο ενδιαφέρουσα ζωή του με τον πιο μουσικό τρόπο.

Μίλησε για τη Σαουδική Αραβία και την Αλεξάνδρεια, όπου έζησε πριν έρθει χωρίς καθόλου χρήματα με την οικογένειά του ως «ταξιδιώτης αναψυχής» στην Ελλάδα, για τη σχέση τού πατέρα του με τον Αριστοτέλη Ωνάση και για τη δική του γνωριμία με τα παιδιά του, τη Χριστίνα και τον Αλέξανδρο.

Οι παρουσιαστές τον ρώτησαν πως ήταν η Χριστίνα Ωνάση σαν χαρακτήρας με τον συνθέτη να απαντά:

«Ήταν πάρα πολύ ευφυής, συναισθηματικά ευφυής και είχε ένα μάτι, το οποίο ήταν ταυτόχρονα διαπεραστικό, σκληρό και ευαίσθητο. Τρία πράγματα περίεργα».

Επίσης, μίλησε για η μυασθένεια με την οποία διαγνώστηκε και η οποία τον ταλαιπώρησε για περίπου έναν χρόνο. Οι παρουσιαστές θαύμασαν το σθένος του να βγει και να μιλήσει δημόσια για το πρόβλημα υγείας του, με τον συνθέτη να αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ήταν πασιφανές ότι έχω μυασθένεια, οπότε δεν υπήρχε λόγος. Δηλαδή όταν εμφανιστεί ένας που κλείνει το μάτι του, τραυλίζει και τα μάτια του πηγαίνουν έτσι ας πούμε και παριστάνει ότι δεν συμβαίνει τίποτα;» είπε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και πρόσθεσε:

«Δεν είμαι καθόλου νάρκισσος, το αντίθετο θα έλεγα.

Δεν βγήκα να το φωνάξω με ντουντούκα, αλλά το ανέφεραν. Είναι σε ύφεση, δε φεύγει αυτό. Κράτησε ένα χρόνο… Ήταν μια εποχή που δεν έβγαινα από το σπίτι, με πήγαιναν δύο. Είχα πρόβλημα στα μάτια, παθαίνεις διπλωπία».