Η Αντζελίνα Τζολί, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους πως αυτή και η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, θα κάνουν «ό,τι είναι δυνατό» για να προστατεύσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των εκτοπισθέντων μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία. Η ηθοποιός, εξάλλου είναι γνωστό πως έχει μεγάλη ακτιβιστική δράση.

«Όπως πολλοί από εσάς, προσεύχομαι για τους ανθρώπους στην Ουκρανία. Μαζί με τους συναδέλφους μου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλιστεί η προστασία και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των εκτοπισμένων και των προσφύγων στην περιοχή. Έχουμε ήδη δει αναφορές για θύματα και ανθρώπους που άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να αναζητήσουν ασφάλεια.

Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τι θα συμβεί, αλλά η σημασία αυτού του συμβάντος – για τον λαό της Ουκρανίας και για το  κράτος διαθνούς δικαίου – δεν μπορεί να παραλειφθεί» έγραψε η Αντζελίνα Τζολί στην ανάρτηση της.

Η Αντζελίνα Τζολί μοιράστηκε επίσης έναν σύνδεσμο, με τη δήλωση της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, σχετικά με τη ρωσική εισβολή.